dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Workshop Babygebaren

Wil jij meer interactie met je baby? Komt je peuter nog niet goed uit zijn woorden? Kan je dreumes nog niet praten? Hoe handig zou het zijn als je kind kan vertellen wat er aan de hand is. Door het gebruik van gebaren kunnen kinderen vanaf 8 maanden oud met je communiceren. Leer deze gebaren tijdens de kennismakingsworkshop in MFC de SPILop dinsdagavond 19 juni 2019, 20.00 uur, door logopedist Jettchen Medema van Spreekcomfort.ww.spreekcomfort.nl De deelnemers leren ongeveer 15 gebaren waarmee ze direct thuis aan de slag kunnen. Meer informatie en inschrijven kan via www.babygebaar.nl/shop          Deelname is € 15,-.

Babygebaren, wat is dat?

Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond. Tussen de 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft maar kan dat nog niet vertellen. Ze kunnen echter wel gebaren maken. Handig, want ze kunnen deze gebaren inzetten bij hun dagelijkse communicatie. Zo kunnen ze al vanaf 8 maanden oud vertellen wat ze willen, nodig hebben of buiten voorbij zien komen

Spelenderwijs leren

Baby- en kindergebaar is een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in activiteiten rondom babygebaren. Interactief leren staat hierbij voorop. DocentJettchen Medema vertelt; “Tijdens de workshop maken de deelnemers kennis met babygebaren. Naast de theoretische uitleg geef ik voorbeelden en laat ik filmfragmentjes zien. De deelnemers gaan bovendien oefenen met ongeveer 15 gebaren en verwerken die in een activiteit zoals een liedje of voorleesverhaal.”

 

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.