dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Toltsje Scheringa overleden

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ons redactielid Toltsje Scheringa. Toltsje is 3 jaar na de oprichting van het Dorpsportaal toegetreden tot de redactie en is 8 jaar de drijvende kracht en secretaris geweest. Daarnaast was ze onze vaste interviewer van de filmrubriek en schreef ze menig artikel over het dorp en onze gemeente. Ze was een belangrijk pleitbezorger van het Dorpsportaal.

Toltsje was maatschappelijk zeer betrokken. Als voorzitter van de Historische Vereniging kwam ze wekelijks in de SPIL. Je zag haar daar jarenlang zitten als voorzitter van het stembureau. Ze was voorzitter van Global Goals Aa en Hunze (Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling). Hiervoor bezocht ze de scholen en andere maatschappelijke groeperingen.

Ze hield van cultuur en muziek en was o.a. secretaris bij het festival Music in the Woods en ambassadeur van gekleurd Grijs.

Ook was ze jarenlang actief binnen de PvdA, zowel in de oude gemeente Gasselte, als later in Aa en Hunze. Een tijd lang was ze fractievoorzitter. In 2010 kreeg ze bij haar afscheid van de gemeenteraad de eerste erepenning van de gemeente Aa en Hunze. Niet alleen voor haar verdiensten in de gemeenteraad maar ook voor al haar andere maatschappelijke functies.

Velen zijn door Toltsje getrouwd. Sinds 1994 was ze trouwambtenaar voor de gemeente Gasselte en later voor Aa en Hunze.

Toltsje zat in ontelbaar vele besturen, commissies, werkgroepen en jury’s. Ze verrichtte openingen en schreef speeches, maar was bovenal moeder en oma, vriendin, buurvrouw en een bekend dorpsgenoot.

Wij zullen haar herinneren als een warm, integer en betrokken mens, die zich altijd volledig inzette voor haar idealen.

toltsje1

De redactie van het Dorpsportaal mist een groot geestverwant.

Ons medeleven gaat uit naar haar dierbaren.

Redactie Dorpsportaal

Dineke, Anda, Rikus, Jörgen en Wim.

 

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.