dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Nationale herdenking

Nationale Herdenking zaterdag 4 mei 2019 in Aa en Hunze

 

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Dit jaar wordt in een vijftal plaatsen in Aa en Hunze een herdenking gehouden.

Gasselternijveen

De PKN-kerk is als ‘open gebouw’ voor een ieder toegankelijk vanaf 18.30 uur. Vanaf 19.00 uur begint de plechtigheid met een lied gezongen door de leerlingen van de basisscholen OBS J. Emmens en CDS ‘t Kompas en wordt een gedicht voordragen. Hierop volgt een korte toespraak door 2e raadsvoorzitter mevrouw Neesen namens het gemeentebestuur en gaat Andries Middelbos een zelf geschreven nummer ten gehore brengen.

Om ongeveer 19.25 uur is het vertrek van de stille tocht naar het monument aan de Oosterstraat. Bij het monument is gelegenheid tot het leggen van bloemen door o.a. leerlingen van de basisscholen in het kader van “Adopteer een Monument”, diverse instanties, het publiek en 2e plaatsvervangend raadsvoorzitter mevrouw Neesen namens het gemeentebestuur. Enkele leerlingen dragen gedichten voor  en mevrouw Neesen gaat een korte toespraak houden. Vervolgens wordt “The Last Post” gespeeld, waarna 2 minuten stilte in acht wordt genomen. Als afsluiting van de herdenking wordt door De Harmonie het Wilhelmus gespeeld. Belangstellenden zijn zowel welkom in de kerk als bij het monument, maar uiteraard ook voor deelname aan de stille tocht.

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.