dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Boomplantdag in Hoofdstraat-noord

Buurtvereniging Hoofdstraat-noord te Gasselternijveen onderhoudt al sinds 1990 een cultuurhistorische perenbomenrij langs haar straat. De buurtbewoners snoeien en oogsten de bomen en soms moet een ziek exemplaar vervangen worden. Afgelopen zaterdag was het actiedag. De bomen werden gesnoeid en er werden nieuwe geplant. De kennis omtrent het onderhoud van hoogstamfruit heeft de straat van Stichting Landschapsbeheer Drenthe.

De perenbomen zijn de bindende factor in de straat, het brengt de mensen samen. De ochtend gaat van start met koffiedrinken, het samenstellen van snoeiploegen en tot slot planten kinderen uit de straat nieuwe jonge bomen van het ras ‘Brederode’. Zo kan het zijn dat ze er op latere leeftijd zelf de vruchten van gaan plukken.

Om het geheel feestelijk af te sluiten gingen de kinderen met het bestuur naar het Boomkroonpad te Drouwen voor een wandeling door de toppen van de bomen. Een oer gevoel, want dichter bij de natuur kun je niet komen.

Langs Hoofdstraat-noord staan de bomen er weer fraai bij in afwachting van ontluikende bloesem, zoemende bijen, een warme zomer en een goede oogst in september.

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.