dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Mobiel met AutoMaatje

Tijdens de dorpenavond van 7 februari is AutoMaatje opnieuw gepresenteerd. Naar aanleiding van deze avond zijn meerdere reacties binnengekomen vanuit verschillende dorpen in de gemeente Aa en Hunze. Mocht het idee van een vervoerservice in uw dorp nog spelen, dan kan ANWB AutoMaatje misschien iets voor uw dorp betekenen.


Hoe werkt het?

-Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje in Aa en Hunze door te bellen naar 0592 – 245 924.

-De coördinator zoekt een vrijwillige chauffeur die kan rijden op het gewenste tijdstip.

-De coördinator belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale kosten van € 0.30 per kilometer door.

-Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal de vrijwilliger bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt de chauffeur een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis.

-U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Maandagochtend 18 maart is het ANWB AutoMaatje officieel geopend door Wethouder Co Lambert. We kunnen nu definitief van start.

Kent u in uw dorp mensen  die minder mobiel zijn en die geen redelijk alternatief hebben, waardoor ze teveel thuisblijven? Informeer hen dan over het ANWB AutoMaatje. ANWB AutoMaatje brengt ze weer onder de mensen. Bij Impuls Welzijn in Gieten is foldermateriaal beschikbaar die u zou kunnen geven aan de desbetreffende inwoner.

Om de minder mobiele inwoners in uw dorp te vervoeren zijn natuurlijk ook vrijwillige chauffeurs nodig. Kent u of bent u iemand die op deze manier iets voor dorpsgenoten wilt betekenen, neem dan contact op met de coördinator van ANWB AutoMaatje voor meer informatie.

 

Bel: 0592 – 245 924
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Met vriendelijke groet,

Inge Ekenhorst
Coördinator ANWB AutoMaatje

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.