dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Officiele opening appartementencomplex

Nieuwe naam voor appartementencomplex in oude J. Emmensschool
 
Vrijdagmiddag 23 november om 15:00 uur onthult wethouder Henk Heijerman samen met Aannemingsmaatschappij Hoornstra NV de nieuwe naam van de oude Emmensschool. In het oude schoolgebouw zijn zeven appartementen gerealiseerd. Na de sluiting van de school in 2013 bleek er behoefte te zijn naar levensloop bestendige woningen met alle voorzieningen op de begane grond. Hoornstra heeft dit kunnen realiseren voor de nieuwe bewoners van het pand.
 
Aan de Burgemeester Gaarlandtlaan te Gasselternijveen is de Emmensschool vanaf 1962 tot 2013 in gebruik geweest. In 2013 is de school gesloten en is de school verhuisd naar het nieuw gebouwde MFC in het dorp.  
 
Oude schoolgebouw
Het oude schoolgebouw is in 2013 te koop aangeboden, waarna een inwoner uit Gasselternijveen samen met een aantal dorpsgenoten het pand gezamenlijk wilde aankopen om er appartementen van te maken. Dit is toen helaas niet gelukt.
 
Huurwoningen
Het pand is in 2016 door Hoornstra aangekocht met als doel om huurwoningen binnen de sociale huurgrens te realiseren. In augustus 2017 is gestart met de verbouw van de school. De zeven appartementen zijn in juli 2018 opgeleverd waarna de bewoners hun intrek hebben genomen.

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.