dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Glasvezel in Noordoost Drenthe

Woensdagavond, 23 oktober, was Gasselternijveen aan de beurt als hekkensluiter van de 10 informatieavonden over glasvezel in de gemeente Aa en Hunze.
De grote zaal in het m.f.c. De Spil was goed gevuld met ca. 150 belangstellenden uit Gasselte, Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond.
Tijdens deze avond kreeg men informatie over de campagne, de voordelen van glasvezel, misverstanden, de kosten en de planning. De informatie werd gegeven door het D.G.C. (Drents Glasvezel Collectief), een samenwerkingsverband van alle 40 dorpen in Noordoost Drenthe en G.B. (Glasvezel Buitenaf), die de uitvoering op zich heeft genomen. Ook waren deze avond een vijftal zgn. dienstaanbieders of providers aanwezig om informatie te geven over de abonnementen.


In gesprekken hoor je vaak de opmerking dat het internet via de coaxkabel snel genoeg is. Dat geldt echter niet voor de toekomst. De ontwikkeling van nieuwe diensten die vragen om een snelle, stabiele en veilige verbinding gaat razendsnel. Denk hierbij aan interactieve diensten, zorg op afstand, onderwijs, thuiswerken, zakelijke toepassingen en slimme huishoudelijke toepassingen.
Om aan te geven dat die toekomst niet op ons wacht, hield onze boerin Agnes een pleidooi voor een snel begin van de aanleg van glasvezel. In haar situatie op de boerderij is snel internet onmisbaar.
In veel gevallen zal een abonnement via glasvezel niet veel duurder zijn dan wat u nu betaalt voor internet, tv en telefoon. Deze kosten zijn dan inclusief het vast recht à €7,50. Ook is het mogelijk dit vastrecht af te kopen à €1000.
In ons dorp en de andere dorpen in Noordoost Drenthe is de aanleg van glasvezel mogelijk, mits 45% van de inwoners meedoet.

Het is belangrijk dat u een abonnement afsluit vóór 17 december. Dan wordt gekeken of ons gebied in Noordoost Drenthe de 45% deelname haalt en wordt besloten of glasvezel kan worden aangelegd.
Kiest u na het behalen van de 45%, dus na 17 december, alsnog voor glasvezel, dan betaalt u naast de eenmalige of maandelijkse vastrechtvergoeding ook de werkelijke aanlegkosten van minimaal €995.
Dus is het raadzaam goed na te denken over de voordelen, nu en in de toekomst, en toch vóór de deadline van 17 december een goed besluit te nemen. Laat u informeren op de facebookpagina ‘Glasvezel buitenaf Noordoost Drenthe’, en/of via internet www.helloworldglasvezel.nl, www.glasvezelbuitenaf.nl.
Binnenkort zal huis-aan-huis een pakket worden bezorgd met informatie van de dienstaanbieders oftewel providers waaruit u kunt kiezen en welk abonnement het meest aan uw wensen tegemoet komt.
Via internet kunt u uzelf aanmelden voor een abonnement bij de gekozen provider.
Maar u kunt ook wachten tot de inloopavonden bij u in het dorp. Voor Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond is de eerste inloopavond op dinsdag 13 november in het
m.f.c. De Spil. Aanvang: 19:00 uur. Eindtijd: 21:30 uur.
Hier kunt u op deze avond terecht om toch eerst nog informatie in te winnen over de ins en outs van glasvezel. Daarom zal een medewerker van Radio Bakker Electroworld Stadskanaal aanwezig zijn om eventuele technische vragen te beantwoorden. Ook kunt u via hem een abonnement bij een van de providers afsluiten. Graag tot ziens!

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.