dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Glasvezel ook in Aa en Hunze

 

En dus ook in ons eigen dorp en het buitengebied rondom het dorp. Juist in het buitengebied zijn de zogenaamde ‘witte’ adressen, die verstoken zijn van redelijk snel internet. Die het internet binnenkrijgen via de telefoonkabel en dus niet via de coaxkabel zoals de meeste adressen binnen de bebouwde kom. Deze adressen worden ‘grijs’ genoemd, omdat in dit geval het internet redelijk snel is. Maar het kan sneller! Via de glasvezel kunnen we profiteren van een snelle, veilige en betrouwbare verbinding voor internet.

Echter, als we dat al zouden willen, dan moet minimaal 45% van onze inwoners meedoen. In een aantal dorpen rondom zijn al informatieavonden geweest, die goed zijn bezocht en waar de behoefte aan snel internet groot bleek te zijn. De inwoners van Gasselte, Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond hebben een uitnodiging ontvangen voor dinsdag 23 oktober in Gasselternijveen in het M.F.C. De Spil. Aanvang 19:30 uur.

Tijdens deze avond krijgt u informatie over de campagne, de voordelen van glasvezel, de kosten en de planning. De informatie wordt gegeven door het D.G.C. (Drents Glasvezel Collectief), een samenwerkingsverband van alle 40 dorpen in Noordoost Drenthe en G.B. (Glasvezel Buitenaf), die de uitvoering op zich heeft genomen. Ook zijn deze avond de zgn. dienstaanbieders of providers aanwezig om informatie te geven over de abonnementen.

In veel gevallen zal een abonnement via glasvezel niet veel duurder zijn dan wat u nu betaalt voor internet, tv en telefoon. Deze kosten zijn dan inclusief het vast recht à €7,50. Ook is het mogelijk dit vastrecht af te kopen à €1000.
Het is belangrijk dat u een abonnement afsluit vóór 17 december. Dan wordt gekeken of ons gebied in Noordoost Drenthe de 45% deelname haalt en wordt besloten of glasvezel kan worden aangelegd.

In gesprekken hoor je vaak de opmerking dat het internet via de coaxkabel snel genoeg is. Dat geldt echter niet voor de toekomst. De ontwikkeling van nieuwe diensten die vragen om een snelle, stabiele en veilige verbinding gaat razendsnel. Denk hierbij aan interactieve diensten, zorg op afstand, onderwijs, thuiswerken, zakelijke toepassingen en slimme huishoudelijke toepassingen.

Kiest u na het behalen van de 45%, dus na 17 december, alsnog voor glasvezel, dan betaalt u naast de eenmalige of maandelijkse vastrechtvergoeding ook de werkelijke aanlegkosten van minimaal €995.
Dus is het raadzaam goed na te denken over de voordelen, nu en in de toekomst, en toch vóór de deadline van 17 december een goed besluit te nemen. Laat u informeren op de facebookpagina ‘Glasvezel buitenaf Noordoost Drenthe’, via internet www.helloworldglasvezel.nl, www.glasvezelbuitenaf.nl, en natuurlijk op de informatieavond op 23 oktober.

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.