dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Drents Glasvezel Collectief

BELANGRIJK

Beste dorpsbewoners,

Al langere tijd zijn we als Dorpsbelangen bezig samen met Gasselte, Gasselternijveenschemond en Gieterveen om snel internet via de glasvezelkabel mogelijk te maken in onze dorpen. Daarvoor zijn we met onze buurdorpen de samenwerking aangegaan met het Drents Glasvezel Collectief (D.G.C.), dat op zijn beurt wordt geholpen door Glasvezel Buitenaf.

Sinds kort zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. De colleges van de gemeentes Aa en Hunze, Tynaarlo en Assen en de provincie hebben onlangs gestemd vóór de aanleg van glasvezel in de 40 dorpen in Noordoost Drenthe.

Jullie krijgen één dezer dagen een brief van DGC/Glasvezel Buitenaf in de brievenbus geadresseerd aan ‘De bewoners van....’. Gooi deze niet weg, want Glasvezel Buitenaf is de partij waarmee het Drents Glasvezel Collectief afspraken heeft gemaakt over de aanleg van een glasvezelnetwerk, ook in uw dorp.
In de brief wordt aangegeven wanneer en op welke plaatsen in de komende weken de informatiebijeenkomsten worden gehouden, waar de informatie over de abonnementen en providers wordt gegeven. Ook gaan we in ons dorp met buurtambassadeurs werken, die de meeste vragen die jullie hebben, kunnen beantwoorden of zorgen dat jullie de antwoorden krijgen. De informatieavond in Gasselternijveen zal worden gehouden in De Spil op dinsdag, 23 oktober.

Het worden spannende weken. Echt weken, want de campagne loopt tot 17 december van dit jaar. Het is erop of eronder, want op 17 december moet gemiddeld 45% van alle adressen een abonnement hebben genomen, om de aanleg te laten doorgaan.
Tot zover voor dit moment. Binnenkort dus meer nieuw via Glasvezel Buitenaf.

Namens de glasvezel werkgroep

Wim Possemis, Vereniging Dorpsbelangen Gasselternijveen

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.