dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Nieuwsbrief Impuls

De zomer is aangebroken! Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief met informatie over de tweede helft van het jaar. Wij hopen op een mooie tijd waarin weer veel leuke activiteiten worden georganiseerd door de dorpsbewoners.

De activiteiten worden, waar nodig of gewenst, ondersteund door de buurtwerkers van Impuls. Als u ideeën hebt voor nieuwe of bestaande activiteiten, neem dan contact met ons op!

Naast de activiteiten in MFC de SPIL zijn de medewerkers van Impuls en betrokken buurtbewoners ook buiten het MFC en op andere terreinen actief om een bijdrage te leveren aan een prettig leven voor burgers en de buurt. Impuls is o.a. actief op het gebied van: kinder- en jeugdactiviteiten, ouderen, mantelzorgers, sociaal team, maatschappelijk werk, vrijwilligerswerk en jeugdhulpverlening.

Wij nodigen dorpsbewoners van Gasselternijveen van harte uit om deel te nemen aan de activiteiten. In deze nieuwsbrief beschrijven wij kort onze activiteiten en nieuws (de agenda voor de komende maanden als ook de inloopspreekuren zal huis aan huis weer verspreid worden)

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

De Huiskamer:

De Huiskamer in de Spil is inmiddels een begrip voor de mensen in Gasselternijveen. Het wordt enorm goed bezocht. Het is een vorm van dagbesteding waar (kwetsbare) ouderen welkom zijn om elkaar te ontmoeten en leuke, gezellige en soms leerzame aktiviteiten te doen, begeleid door enthousiaste vrijwilligers en een professionele aktiviteiten- begeleidster.

Voor de dagbesteding wordt een eigen bijdrage van € 5,00 per maand gevraagd (ongeacht hoe vaak u komt) maar er is geen indicatie nodig. We bieden de mogelijkheid om aansluitend deel te nemen aan een warme maaltijd. Hiervoor betaalt u € 6,00 p.p. De dinsdag en donderdag wordt druk bezocht, op woensdagmorgen is nog ruimte. Neem gerust even contact op of kom eens langs om te ervaren of het bij u past. Carla IJntema begeleidt de huiskamer.

Zij is daarnaast ook buurtwerker en dus voor de bewoners van GNV het eerste aanspreekpunt van Impuls. U kunt haar bereiken via mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: (06) 46338544

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Spreekuur mantelzorg-consulent: Iedere eerste en derde dinsdag van de maand, van 9.30 uur tot 11.00 uur is er een inloop spreekuur in de Spil. Carin de Jonge, consulent mantelzorg van Impuls, staat u graag te woord voor al uw vragen, informatie en ondersteuning rond mantelzorg. Ook is ze op zoek naar vrijwilligers die een overbelaste mantelzorger een dagdeel per week zou willen vervangen, zodat deze even wat tijd voor zichzelf heeft.

Voor informatie kunt u de consulent bereiken via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

en via de telefoon: 06 11517036. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Op de website van het VIP vindt u:

- Nieuws en informatie over lokaal en landelijk vrijwilligerswerk

- Aanbod op gebied van (gratis) trainingen en themabijeenkomsten voor vrijwilligers

- Vacatures bij non-profitorganisaties in Aa en Hunze

- Oproepjes van dorpsgenoten (of iemand in de buurt) voor een maatje/ vrijwilliger

- Aanbod van talent en hulp                      

U kunt gratis gebruik maken van onze website en vacaturebank.

Kijk op: www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wandelgroep Gasselternijveen e.o.: Iedere 1e en de 3e dinsdag van de maand.

De wandelgroep begint om 10.00 uur bij MFC de SPIL en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Na afloop kunt u (voor eigen rekening) een kopje koffie of thee drinken. Iedereen is van harte welkom, ook baasjes met aangelijnde honden.

Voor meer informatie kunt u bellen met Willem en Diet Sanders, telefoonnummer: (0599) 564994.

Bij slecht weer worden er in De SPIL bewegingsoefeningen gedaan.

 

Handwerkcafé:

Op iedere 4e dinsdag van de maand ís er van 10.00 – 11.30 uur

een handwerk-café in De SPIL. Bezoekers kunnen hun eigen handwerk meenemen. Soms wordt er gezamenlijk gewerkt voor een goed doel of een groepswerk gemaakt. Ervaringen en tips over handwerken worden uitgewisseld.

Voor meer informatie kunt u bellen met Ineke Klasen,

telefoon: (0599) 648490.

 

Samen eten tijdens de Dorpsmaaltijd in MFC de SPIL:

Iedere 3e donderdag van de maand kunt u aanschuiven bij de dorpsmaaltijd in MFC de SPIL. De maaltijd wordt bereid door een groep enthousiaste dorpsbewoners, omdat het leuk, lekker én gezellig is om samen te eten. De kosten voor deze maaltijd is € 5,00 per persoon. Incidenteel wordt er gekookt met wat duurdere ingrediënten. Voor deze maaltijd vragen we dan een bijdrage van € 6,00 per persoon. Dit zal van te voren worden aangegeven. Er staan altijd kannen met water op tafel. Eventuele andere consumpties zijn voor eigen rekening.

Opgeven is nodig vanwege de inkoop en kan tot uiterlijk 2 dagen van tevoren via het opgavestrookje. In de hal van MFC de SPIL hangt een groene brievenbus met strookjes. Het ingevulde opgavestrookje kunt u daar in doen. Iedereen is van harte welkom!

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.