dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Gemeente draagt taken Sociaal team over aan Attenta

De gemeente Aa en Hunze draagt vanaf 1 juli 2018 de taken van het Sociaal team Aa en Hunze over aan de nieuwe stichting Attenta. Attenta is er voor alle inwoners om ze op weg te helpen met hun vragen, bijvoorbeeld over opvoeden, eenzaamheid, gezond ouder worden, mantelzorg en persoonlijke financiën. De gemeente draagt de taken aan Attenta over, maar blijft eindverantwoordelijk en toetst de kwaliteit van de dienstverlening. Zorgen dat iedereen kan meedoen, is ons gezamenlijk doel.

De gemeente Aa en Hunze zet zich vanaf 2015 in om de zorg dichtbij inwoners te organiseren. Hiervoor is het Sociaal team Aa en Hunze in de gemeente actief. Vorig jaar heeft de gemeente aangekondigd deze dienstverlening te willen doorontwikkelen op een toekomstgerichte manier, dichtbij en op maat voor inwoners. Met de overdracht van taken aan Attenta geeft de gemeente uitvoering aan het besluit dat de gemeenteraad op 25 januari 2018 heeft genomen om de toegangstaken sociaal domein in een stichting onder te brengen.

Het Sociaal team Aa en Hunze draagt per 1 juli de dienstverlening zorgvuldig aan Attenta over. Onder leiding van de nieuwe directeur-bestuurder, mevrouw G. Postma, zijn de medewerkers van Attenta er vanaf 1 juli om inwoners op weg te helpen. Ieders eigen wensen en inzet zijn daarbij nog meer van belang. De medewerkers richten zich meer op preventie en op de verbinding van de formele met de informele zorg in de samenleving (direct betrokkenen, vrijwilligers en mantelzorgers). Het streven is om de overgang naar Attenta zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom zullen de huidige cliënten zoveel mogelijk dezelfde contactpersoon behouden.

Attenta is vanaf 1 juli te bereiken via het ongewijzigde telefoonnummer (0592) 26 34 68, en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.stichtingattenta.nl. In de zomerperiode (1 juli tot 1 september) is Attenta van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken van 8.30 tot 12.00 uur. Ook kunnen inwoners met vragen van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur langskomen in het gemeentehuis in Gieten, waar Attenta haar werkplek heeft

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.