dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Nieuwsbrief AVEBE nr.4 - MEI 2018


Beste buren en buurtbewoners,


Avebe is in beweging en als goede buur informeren wij u daar graag over. In deze nieuwsbrief leest u meer over Avebe, onze strategie en toekomstige plannen:
*Einde campagne
*Nieuwbouw kantoor
*Vergunning aanleg kabel door Enexis
*Informatiebijeenkomst 7 juni


Er gebeurt ontzettend veel op de locatie. We werken aan projecten die de basis leggen voor een mooie en solide toekomst! Wij willen deze ontwikkelingen met u delen. Daarom organiseren wij op 7 juni aanstaande weer een informatiebijeenkomst waar de onderwerpen uit deze nieuwsbrief uitgebreider worden toegelicht. Mijn collega's en ik verwelkomen u graag op 7 juni!
Stef van Gils, Locatie directeur

*Einde campagne
Op 18 mei zijn de laatste aardappelen aangeleverd op de Avebe-locatie in Gasselternijveen. De campagne duurde op deze locatie langer dan normaal vanwege het testen van de nieuwe lijn voor hoogwaardig aardappeleiwit (Solanic). Deze test is geslaagd en de eerste producten zijn geproduceerd. Solanic wordt vooral gebruikt in de productie van snoep, plantaardige kaas en vleesvervangers.
Kwaliteit aardappelen goed
De aardappelcampagne kende een lastige start met natte oogstomstandigheden in het najaar. Dit zorgde voor een iets hoger tarrapercentage van rond de 7 procent. Hoewel in de afgelopen maand de temperatuur steeg, bleef de kwaliteit van de aardappelen in de laatste fase van de campagne goed. Ook de aanvoer van aardappelen kende weinig problemen. Avebe kan dan ook terugkijken op een goed verlopen campagne.
Volgende campagne
De aardappelaanvoer voor de volgende campagne start - als het groeiseizoen normaal verloopt - op vrijdag 17 augustus. De vermaling van de aardappelen start maandag 20 augustus.


*Nieuwbouw kantoor
De nieuwbouw van het kantoor op onze locatie is bijna klaar. In juni gaan we verhuizen! Het is een duurzaam gebouw geworden, waar veel energiebesparende maatregelen zijn getroffen. Bijvoorbeeld een lucht/water-warmtepomp, energiezuinige ledverlichting en de mogelijkheid om zonne-energie toe te passen. Het gebouw biedt plaats aan zo'n 55 medewerkers.


*Aanleg kabel Enexis
Avebe heeft een elektriciteitsaansluiting op het net van netbeheerder Enexis. Omdat er veel elektriciteit nodig is, is dit een grootverbruikersaansluiting. Deze bestaat uit 15 ondergrondse kabels tussen het Enexis verdeelpunt Gasselterkraanlanden en Avebe. Deze kabels transporteren elektriciteit met 10.000 V. De aansluiting wordt te klein door groei van de elektriciteitsvraag. Avebe heeft daarom aan Enexis gevraagd om een zwaardere aansluiting aan te leggen.
De nieuwe aansluiting zal bestaan uit 12 kabels die werken met 20.000 V. Ze worden ook weer ondergronds aangelegd. Deels via het graven van geulen. Waar graven niet mogelijk is zullen de kabels via boringen worden aangelegd. De aanlegvergunningen zullen binnenkort door Enexis worden aangevraagd. Het is de bedoeling om met de aanleg nog dit jaar (mogelijk al vanaf oktober 2018) te beginnen. Avebe hoopt in het najaar van 2019 de nieuwe aansluiting in gebruik te kunnen nemen.


*Informatiebijeenkomst op 7 juni
Op donderdag 7 juni organiseren we een informatiebijeenkomst voor u, onze buren!
We gaan met name in op einde campagne en start nieuwe campagne, productie Solanic, nieuwbouw kantoor, aanleg kabel Enexis, status zonnepanelenpark en (milieu)klachten. Uiteraard bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.
U bent welkom om 19.30 uur in het MFC de SPIL, Ceresstraat 4, 9514 CA Gasselternijveen.
Om een inschatting te kunnen maken van het aantal bezoekers op deze avond, vragen we u zich aan te melden voor 6 juni via e-mail naar Elma Berends;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Bent u niet in de gelegenheid om te komen, u kunt altijd contact met ons opnemen mocht u vragen of opmerkingen hebben. Contactgegevens staan in deze nieuwsbrief.  

 

Over Avebe
Avebe is een coöperatie van 2.300 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden jaarlijks verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en -eiwit, waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding, maar ook in industriële toepassingen. Avebe werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en toepassingen op basis van zetmeelaardappelen en richt zich op duurzame continuïteit. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers, productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor staat in Veendam. Meer informatie over Avebe is te vinden op: www.avebe.nl of volg ons op twitter @Avebe_group.
 
Contactpersonen
Locatiedirecteur:    Stef van Gils Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel. (0598) 66 72 14
Communicatie   :    Marieke Kanon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel. (0598) 66 21 15

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.