dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Opening APP Route Gasselternijveen

Vrijdag 1 juni vond de opening plaats van de nieuwe APP Route: Scheepvaartroute in Gasselternijveen, van Geopark De Hondsrug Wandelcafés.
Voor de opening is er een verkorte versie van de route voor de leerlingen van de basisscholen van Gasselternijveen samengesteld.

De deelnemers volgden de route in kleine groepjes.
Onderweg kregen de leerlingen, naast de APP informatie, ook enkele meerkeuzevragen te beantwoorden waar zij punten op kunnen scoren.
Het groepje met de hoogste score kreeg een attentie van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.

Dinsdag 5 juni vind een soortgelijke opening plaats van de app route Historisch Gieten bij de Bonnerschool .
De route zijn ontwikkeld respectievelijk door de Historische Vereniging der Gemeente Gasselte en Dorpshuis De Spil & Historische Vereniging Gemeente Gieten. Beide in nauwe samenwerking met Dirk Jan Lekkerkerker van de Geopark de Hondsrug Wandelcafés.

Routes in de APP

In het Geoparkkanaal op de website www.annodrenthe.nu is de Scheepvaartroute in Gasselternijveen te zien en te downloaden.
Geopark de Hondsrug Wandelcafés en De Hondsrug UNESCO Global Geopark hebben in het kanaal inmiddels 163 routes over het gehele Hondsruggebied geplaatst. Met een smartphone of tablet kan de route in het veld afgespeeld worden. In de routes zijn filmpjes, geluidsfragmenten en foto’s geplaatst die op de plek op originele wijze informatie geven. Gebruikers geven aan dat zij graag op pad gaan met ‘hun eigen gids’.
Meer weten over de Geopark de Hondsrug Wandelcafés? www.facebook.com/GeoparkDeHondsrugWandelcafes en
www.geoparkdehondsrugwandelcafes.nl

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.