dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Opa-en oma-dag 't Kompas

In ons Daltonkindcentrum was het donderdagmorgen 24 mei een drukte van belang.

Er waren wel 24 opa’s en oma’s die genoten van de Kompasviering en de lessen in de klas. Wat een geweldige opkomst! Natuurlijk vonden de kinderen het reuze interessant en best een beetje spannend dat er opa's en oma's waren.

De Kompasviering begonnen we zoals gebruikelijk, gezamenlijk in de grote zaal met het welkom en het zingen van het lied van het licht en het aansteken van de kaars. Het thema 'keuzes maken' en dat je daarin vrij bent zolang je een ander in zijn waarde laat, werd helemaal duidelijk met een leuk spel dat meester Rolf en juf Lydia leidden. De aandacht en verantwoordelijkheid  voor elkaar kwam daarin goed naar voren.Aansluitend werd het mooie verhaal van Ruth verteld en zongen we de jarigen van deze maand toe.

De opa's en oma's genoten zichtbaar en deden enthousiast mee. Eenmaal in de klas, legden de kinderen hen graag uit hoe de Ipads werken met Bloon-,  topo- en rekenopdrachten en ze lieten trots hun werk zien. Dat leren ook leuk kan zijn werd als snel duidelijk; De opa’s en oma’s deden heel goed mee met de sommenrace, dictees en de leerspelletjes en zagen hoe de kinderen soms alleen en soms samenwerkten. Ze verwonderden zich over hoe het in het onderwijs van vandaag toegaat, dat de kinderen zelf heel goed leren plannen en overleggen onder leiding van  juf Annet, juf Rona, meester Ralf en de andere leerkrachten.

Na afloop werd er door leerlingen uit groep 8 koffie, thee en koek geserveerd. Met meester Rob praatten de grootouders na over wat ze gezien en beleefd hadden. Een onvergetelijke, leerzame dag voor iedereen, die voor herhaling vatbaar is!

 

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.