dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Buurtbuslijn 505

Vanaf vandaag, maandag 9 april 2018, rijdt de buslijn 505 Stadskanaal – Gieten vise versa deels een andere route. De bus rijdt voortaan vier keer per dag over De Vaart door het dorp Gasselternijveen. Ook kunnen mensen nu in Gasselternijveenschemond opstappen. Het gedeelte van de route door Drouwenermond vervalt. Op dit deel van de route stapten geen passagiers in.

 Bereikbaarheid ziekenhuis

Door de wijziging van deze buslijn is het Refaja Ziekenhuis beter bereikbaar. De bus stopt bij de halte Gasselterbrug. Op de website www.buurtbusoostermoer.nl staan de nieuwe dienstregeling en route.

 Samenwerking

De nieuwe route is het mooie resultaat van een samenwerking tussen dorpscoöperatie De Brug uit Gasselternijveen en Buurtbus Oostermoer. Zij zijn hierbij ondersteund door Publiek Vervoer Groningen Drenthe en het OV-bureau. Jan Bos, directeur Publiek Vervoer: 'Deze samenwerking tussen buurtbus Oostermoer en de dorpscoöperatie De Brug, laat goed zien hoe een lokaal initiatief bijdraagt aan de bereikbaarheid van ons landelijk gebied. Wij ondersteunen dit soort initiatieven van harte. Wij kijken graag hoe we in Groningen en Drenthe vaker kunnen samenwerken.’

 Achtergrond publiek vervoer

Onder publiek vervoer verstaan we alle publieke vervoersvormen waar inwoners en bezoekers gebruik van kunnen maken; zoals de hubtaxi, buurtbus, stadsbussen en vervoer speciaal toegespitst op doelgroepen. Zoals voor Wmo-pashouders, kinderen in het leerlingenvervoer en vervoer naar de sociale werkplaats.

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.