dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

De Huiskamer viert 1 jarig bestaan

Sociale dagopvang voor Gasselternijveen e.o.
            
Op een goed bezochte feestelijke bijeenkomst in MFC De Spil is donderdag 1 maart j.l. door deelnemers en belangstellenden het 1-jarig bestaan van De Huiskamer gevierd.
Zoals bekend is De Huiskamer een plek waar alle (kwetsbare) ouderen uit Gasselternijveen e.o. zonder indicatie en geheel vrijblijvend drie dagen per week terecht kunnen.
In korte tijd is De Huiskamer niet alleen in Gasselternijveen, maar ook in de gehele gemeente Aa en Hunze een begrip geworden en op het feestje bleek dat de sociale dagopvang dan ook door alle betrokken partijen en organisaties zeer gewaardeerd wordt.
Piet Wolters, voorzitter van dorpscoöperatie de Brug, waaronder De Huiskamer valt, blikte in zijn inleiding terug op de ontstaansgeschiedenis en roemde de vele vrijwilligers uit het dorp die op enigerlei wijze hebben bijgedragen aan de totstandkoming er van.
Vervolgens vertelde coördinator Carla IJntema op beeldende wijze over de manier waarop ze zelf oud hoopte te worden. Het bleek dat ze voor iedereen, maar ook voor zichzelf een toekomst wenste waar plaats is voor een initiatief als de Huiskamer.

Anda Vonk, beheerster van het MFC, vertelde op boeiende wijze waarop Hoofdstraat- Noord ooit het appeltje van Oranje gewonnen had. Haar verhalen en foto’s over de ontmoeting met toenmalig koningin Beatrix en kroonprins Willem Alexander werden zeer gewaardeerd. Vooral van het bezoek aan het dorp van Maxima, destijds nog prinses, bleek  iedereen onder de indruk.
Nadat Annet Lammersen, teammanager van Impuls lovende woorden over de voorbeeldige samenwerking tussen de diverse partijen had gesproken, werden alle aanwezigen getrakteerd op een heerlijke pannenkoekenmaaltijd.
Na het eten werd nog even gezellig nagebabbeld en door een aantal dames zowaar ook nog even gerummicubd om vervolgens geheel in stijl door de gouden koets naar huis gereden te worden.

 

Copyright © 2012-2018 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.