dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Dorpscoöperatie De Brug

Van . voor, door, doen wat nodig is, aanvullend zijn.

Woensdagavond 6 december is in de SPIL de dorpscoöperatie opgericht. Vanaf 2016 is een groep betrokken inwoners en instellingen hiermee bezig geweest. De stimuleringsprijs 2017 van de gemeente Aa en Hunze was het bewijs dat men op de goede weg was . Er is huis aan huis een enquête geweest . Het voorlopig bestuur heeft de punten uit de enquête opgepakt als aandachtspunten zoals vervoer, eenzaamheid, ouderenhuisvesting , veilige buurten en klussendienst. Het aantal leden van de coöperatie is nu 110. Op dit moment wordt er gewerkt aan een dorpsloket waar de vraag en het aanbod samengevoegd kunnen worden. Men hoopt dat in het 1e kwartaal van 2018 rond te hebben. Vele vrijwilligers hebben zich al aangemeld.

Wethouder Harry Dijkstra prees het dorp om de vele georganiseerde activiteiten. “Gasselternijveen bruist en is een voorbeeld voor onze andere dorpen.”

Er was een prijsvraag uitgeschreven voor een te bedenken naam. Uit de 23 reacties werd De Brug gekozen. Het idee van mevrouw Harmtje Wollerich. Zij ontving van Henk Hoeve van de dagwinkel een boodschappenbon. De status van voorlopig bestuur werd door de aanwezige leden omgezet in een definitieve.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd het oprichten van De Brug gevierd. De redactie van dorpsportaal feliciteert Gasselternijveen met De Brug en wenst het bestuur en de vele vrijwilligers heel veel succes .

Copyright © 2012-2018 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.