dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Vervolg ontwerp rotonde

De provincie Drenthe wil de rotondes in de provinciale wegen een rol laten spelen in het verfraaien van de Drentse omgeving. Rotondes als visitekaartje voor de kwaliteiten van Drenthe en voor de omgeving waarin ze liggen. Wat voor ideeën hebben de inwoners van Drenthe over ‘Oes verkeersrondtie’? Om daar achter te komen schrijft de provincie een prijsvraag uit voor drie rotondes in de nabijheid van de dorpen Grolloo (N376), Gasselternijveen (N378) en Oosterhesselen (N854).

Uw idee op uw rotonde?

We zijn op zoek naar ontwerpen die iets zeggen over de omgeving waarin de rotonde ligt en de kwaliteiten van dit deel van Drenthe. De rotonde als visitekaartje van uw omgeving. Denk daarbij aan thema’s als natuur, recreatie, toerisme en fietsen. Welk verhaal wilt u vertellen met uw ontwerp? Daar zijn we benieuwd naar!

Wie kunnen meedoen?

De inwoners uit de betreffende dorpen en uit de nabije omgeving nodigen we van harte uit een uitgewerkt idee in te zenden. Bijvoorbeeld samen met uw straat, uw vereniging, uw gezin of vriendenkring. Natuurlijk kan iedereen die dat leuk vindt en een origineel idee heeft meedoen.

Voor vragen kunt u terecht bij de Vereniging Dorpsbelangen Gasselternijveen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Wat is de prijs?

Voor het winnende ontwerp is een budget van maximaal € 5000,- beschikbaar. Daarmee wordt het ontwerp in nauw overleg met de provincie Drenthe uitgevoerd.

Waar moet het ontwerp aan voldoen?

Het ontwerp kan variëren van een bed met kleurige bloemen tot aan een creatief bouwwerk. Het verhaal achter het ontwerp en de relatie met de omgeving vinden we belangrijk. Op de website staat uitgebreid beschreven waar het ontwerp aan moet voldoen. Het moet in elk geval veilig zijn voor het verkeer en duurzaam.

Hoe kunt u meedoen?

Op de website www.oesverkeersrondtie.drenthe.nl vindt u uitleg en een deelnameformulier. Dit kunt u downloaden en ingevuld inzenden.

Inzendtermijn en uitslag

U kunt ontwerpen inzenden tot en met 25 juni 2017. Vanaf 26 juni worden de ontwerpen beoordeeld door een selectiecommissie.

Op 12 juli wordt de winnaar (voor elk van de drie rotondes) bekend gemaakt.

Vanaf het najaar (afhankelijk van het ontwerp) worden de winnende ontwerpen uitgevoerd.

 

 

Copyright © 2012-2018 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.