dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Kampioenschap KNHS 2016 pony tandem voor Jans Winkelman

Op 26 en 27 augustus werd in Maasdijk ( Zuid-Holland) het KNHS kampioenschap voor samengesteld mennen voor pony’s en paarden gehouden, waarvoor de deelnemers uit het hele land worden geselecteerd.
Samengesteld mennen bestaat uit drie onderdelen: dressuur, vaardigheid in een kegelparcours en een  marathon met 7 hindernissen.
Het menteam Jans Winkelman uit Gasselternijveen rijdt in een tandem aanspanning met twee Welsh pony’s Kielshoop Magnus en Kielshoop Nanne, allebei 17 jaar oud en sinds 2002  zijn ze bij familie Winkelman op de Gerdahoeve.
De menner reed op de eerste dag een prima dressuur, gevolgd door een pittige vaardigheid, waarin hij 1 bal liet rollen. De tweede wedstrijddag stond in het teken van de hindernissen waaronder ook een waterbak. Zijn puntenvoorsprong op nummer twee, Hanne-Louise de Koning uit Mechelen, was voldoende om zijn voorsprong in de marathon te handhaven en het kampioenschap in de tandemrubriek te behalen. De derde plaats was voor Ian van Dasselaar uit Nijkerk.
Het menteam Winkelman kijkt terug op een geslaagde wedstrijd;  

bovendien was dochter Mariet Winkelman ook geselecteerd voor het kampioenschap vanuit het District Oost en zij behaalde een verdienstelijke vierde plaats met een nog jonge pony Lennox in de rubriek Enkelspan pony.

Copyright © 2012-2018 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.