dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Lekkere pannenkoeken

Vrijdagmiddag 16 maart hebben de ouderen in Gasselternijveen op de obs J. Emmens kunnen genieten van pannenkoeken die door de kinderen van groep 7 en 8 waren gebakken in het kader van de landelijke Pannenkoekdag. De school deed hier voor de 10e keer aan mee.

Tussen de middag bakten de kinderen samen met enkele ouders pannenkoeken. De grote zaal van MFC de Spil werd voor deze gelegenheid omgetoverd tot een waar restaurant. De leerlingen ontvingen de gasten, begeleidden de gasten naar de tafel en serveerden de pannenkoeken.

Vooraf zongen de kinderen een lied voor de gasten. Na het pannenkoeken eten, was er nog een bingo met leuke prijsjes. De ouderen konden bovendien na afloop even rondkijken in de school. Al met al kan er teruggekeken worden op een zeer geslaagde en gezellige middag.

Aa en Hunze kiest! Ga stemmen op 21 maart!

 
 

De gemeente Aa en Hunze zet zich in om een zo hoog mogelijke opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart te bereiken. Daarvoor benadert de gemeente  onder andere jongeren die voor het eerst mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. YouTuber Sven van der Meulen heeft in dit kader met ‘De stem van Aa en Hunze’ een aansprekend online programma gemaakt. Verder zet de gemeente dit jaar voor het eerst een mobiele stembus in die op het OV-knooppunt in Gieten komt en in dorpen zonder vast stembureau.
 
Jongeren
‘De stem van Aa en Hunze’ is een online programma voor en door jongeren, maar in feite leuk voor iedereen. In wekelijkse video’s ziet men hoe de bekende YouTuber Sven van der Meulen uitzoekt hoe inwoners denken over uiteenlopende verkiezingsonderwerpen. De video’s zijn te vinden op het Facebook en Instagram account van de gemeente en via de website. Daarnaast ontvangen alle 1073 jongeren die voor het eerst mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen een brief van burgemeester Piet van Dijk.
 
Mobiele stembus
Nieuw dit jaar is dat er op 21 maart een mobiele stembus door de gemeente rijdt. De mobiele stembus gaat naar dorpen zonder vast stembureau en komt ‘s ochtends en ‘s avonds op het OV-knooppunt in Gieten. Dichtbij huis of op de route naar school en het werk kunnen inwoners zo makkelijk hun stem uitbrengen!
 
Tour de Aa en Hunze
Naast de mobiele stembus rijdt burgemeester Piet van Dijk op de verkiezingsdag door Aa en Hunze rond om inwoners op te roepen om te gaan stemmen. Samen met de griffier en de gemeentesecretaris gaat hij alle stembureaus in Aa en Hunze langs.
 
Hulp bij het kiezen
De gemeente biedt veel mogelijkheden om het kiezen tussen de zes partijen in de gemeente makkelijker te maken. Zo kunnen inwoners met raadsleden in gesprek gaan tijdens de politieke avond in het gemeentehuis op 15 maart, vanaf 19:15 uur. Inwoners zijn van harte welkom! Daarnaast zijn handige hulpmiddelen van de gemeente: de online stemhulp aaenhunze.mijnstem.nl, de verkiezingskrant die in de gemeente huis-aan-huis wordt bezorgd en de website www.aaenhunze.nl/verkiezingen .
 
Bekendmaking uitslag tijdens verkiezingsbijeenkomst
Op woensdag 21 maart worden ’s avonds vanaf 21.30 uur de (voorlopige) uitslagen bekend gemaakt tijdens de verkiezingsavond in het gemeentehuis. De avond wordt gepresenteerd door Judith Regendorp, bekend van RTV Drenthe, en wordt muzikaal begeleid door ‘De Toon is gezet’. Ook hier zijn inwoners van harte welkom!

 
 

 

Huis-aan-huis scharreleierenverkoop

Ouders/verzorgers en leerlingen van Dalton Kindcentrum ’t Kompas in Gasselternijveen gaan de week voor Pasen, op vrijdag 23 maart, weer op pad om scharreleieren te verkopen.
Om 17.30 uur gaat de jaarlijkse huis-aan-huis verkoopactie van start. Houdt u de straat vanaf dat moment in de gaten en let u op de bel, want de verkopers komen overal in Gasselternijveen en dit jaar ook in Gasselternijveenschemond aan de deur.

Bent u op dat moment niet thuis? Geen nood. Geeft u uw bestelling van te voren door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , onder vermelding van naam, adres, telefoon. De verkopers hebben genoeg kakelverse scharreleieren bij zich, die u direct contant afrekent. De opbrengst komt dit keer ten goede aan nieuwe schoolsportshirts.

Losse eieren kosten 20 eurocent; 10 eieren kosten 2 euro en 30 eieren 5,50 euro.
De prijzen staan ook op de posters en de flyers. Als u wilt, kunt u dus vrijdagavond 23 maart al genieten van een heerlijk gekookt of gebakken eitje. We danken u bij voorbaat voor uw medewerking en wensen u een goed Pasen!

 

 

Voorverkoop zwemabonnementen 2018

Voorverkoop zal beginnen op maandag 23 april en eindigen op zaterdag 5 mei 2018.
U kunt hiervoor terecht bij de receptie van het Hunzepark, deze is geopend op: Maandag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur Zondag van 10.00 – 17.00 uur

Gezinsabonnement + 5 x entreekaartje om gratis te zwemmen in het Hunzedal. Ouders en maximaal 3 kinderen wonende op hetzelfde adres Voorverkoop € 99,00 Na voorverkoop € 109,00 excl. entreekaartjes Hunzedal

Persoonlijk abonnement + 2 x entreekaartje om gratis te zwemmen in het Hunzedal Voorverkoop € 55,00 Na voorverkoop € 65,00 excl. entreekaartjes Hunzedal
Openingstijden: Periode 05-05/06-07-2018 & 03-09/16-09-2018:
Maandag t/m vrijdag kunt van 11.00 – 12.00 uur uw banen zwemmen. Van 12.00 tot 18.00 uur kan iedereen vrij zwemmen.
Zaterdag zijn wij geopend van 10.00 – 18.00 uur en op zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Periode 07-07/02-09-2018:
Maandag t/m vrijdag zijn wij geopend van 09.00 – 20.00 uur.
U kunt dan banen zwemmen van 09.00 – 10.00 uur.
Zaterdag zijn wij geopend van 10.00 – 18.00 uur en op zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Informatie over bestellen, afhalen en betalen

Via een bestelformulier die u hier kunt invullen kunt u alvast uw gegevens doorgeven.
Op het moment dat u uw abonnement komt halen hebben wij al uw gegevens bij de hand.

Let op: Om gebruik te kunnen maken van de korting in de voorverkoop dient u wel uw abonnementen te halen en betalen in de voorverkoopperiode 23-04/05-05-2018. Vanaf 6 mei 2018 geldt het hogere tarief.

Van alle personen zal bij de receptie van het Hunzepark een foto worden gemaakt en zullen de pasjes ter plekke klaargemaakt en meegegeven worden.
Betalingen dienen te geschieden bij afhalen abonnement(en), contant of per pin.

 

 

NLDoet met Dorpsbelangen

In het kader van NLDoet heeft ook de Vereniging Dorpsbelangen met een aantal vrijwilligers op zaterdag 10 maart de handen uit de mouwen gestoken. ’s Morgens zijn de eerste twee toestellen van de trimbaan gereed gekomen, nl. een loopbrug en een klimrek. Het zijn houten toestellen die heel goed passen in de natuurlijke omgeving. Onze eerste trimbaanbezoeker was Alex, die direct al heel enthousiast was. Wanneer u ook een kijkje wil nemen, kunt u het best vanaf de Dollard het Nieveenster Bos in gaan. Binnenkort zullen ook de andere toestellen gemaakt worden, zodat er een parcours ontstaat van ongeveer een km met ca. 8 toestellen.

’s Middags hebben een aantal vrijwilligers de Natuurspeelplaats een grote voorjaarsbeurt gegeven, zodat de kinderen daar weer kunnen genieten op een plek die uitnodigt tot spelen, de fantasie prikkelt en waar ze zich kunnen verwonderen over de natuur.

NLdoet 2018

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. En in Gasselternijveen is aan deze uitnodiging gehoor gegeven. In en rond de Spil zijn er weer diverse klussen geklaard.

 

VERKOOPACTIE IJSVERENIGING

Met het voorjaar voor de deur kan uw tuin wel weer wat vrolijkheid gebruiken.

De ijsclub houdt daarom op zaterdag 17 maart a.s. ’s morgens vanaf half 10 weer haar jaarlijkse huis-aan-huis verkoopactie van viooltjes en potgrond.

De opbrengst van de actie komt deze keer o.m. ten goede aan deelname met een versierde praalwagen aan de optocht tijdens Oostermoer.

Feestelijke opening IJsbaan.

Bij de ijsvereniging Oostermoer kon zaterdag 3 maart de vlag uit. Eindelijk was daar na jaren de officiële opening. Onder grote belangstelling reden de jonge talenten van Gasselternijveen de baan “open”. Sommigen in een snel rondje en anderen deden er iets langer over. Veel oefentijd had men immers de laatste winters niet gehad. Een opening van een ijsbaan in de lentemaand maart ; dat komt niet vaak voor. Zo maakt men geschiedenis in Gasselternijveen! Er waren lovende woorden voor het bestuur van Jan Willem Koops van Hoofdstraat Noord. Hij overhandigde symbolisch de cheque van het Oranjefonds die de straat voor de ijsbaan beschikbaar stelde. Wethouder Henk Heijerman complimenteerde het bestuur en bood een gemeentevlag aan. Bij de aanleg van de baan was er al een financiële bijdrage uit het leefbaarheidsfonds van €25.000,- geweest. Voorzitter Willem Trip was blij met de prachtige ijsbaan die dankzij de inzet van vele vrijwilligers er gekomen is. De vrienden van de ijsbaan hebben ook hun steentje bijgedragen in de vorm van een veegmachine en vlaggenmasten. Gasselternijveen mag trots zijn op zo’n prachtige baan. Nu maar hopen dat na een mooi jaar koning winter in 2018/2019 weer langs komt . De jonge talenten zijn er klaar voor.

Copyright © 2012-2018 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.