dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Oostermoerfeest 2018 in Gasselternijveen.

Donderdag 12 oktober was de eerste presentatie van de plannen voor het Oostermoerfeest.

De feestweek is van 17 t/m 22 juli. Er zijn diverse commissies die al hard werken om een programma samen te stellen. Het is een programma voor jong en oud vertelde de voorzitter Piet Wolters.

Men denkt onder andere aan het organiseren van ; een preuvenement, een boerenfair, een midnightwalk en een pubquiz. Daarnaast wordt geprobeerd een groots paardenevenement naar Gasselternijveen te halen en een trekker- trek programma.

Er wordt nagedacht over een reünie van de vroegere jeugdsoos Easy Rider met een back to the sixties/seventies thema. Het volledige programma is binnenkort bekend.

Vaste onderdelen zijn de optocht op de donderdag en de vijfkamp competitie voor het totale Oostermoergebied. Voor de winnaar is de bokaal beschikbaar.

Nieuw is de mogelijkheid om bij de plaatselijke middenstand te kunnen sparen bij het boodschappen doen voor entreekaartjes voor activiteiten in de feesttent.

Ook de onderdelen straat versiering en tuinversiering, erepoorten en versierde wagens   ontbreken niet.

Binnenkort wordt de website oostermoerfeest.nl geactiveerd voor meer informatie.

Het comité Oostermoer zoekt nog veel vrijwilligers voor diverse onderdelen. Ook aan verkeersbegeleiders is behoefte.

Alle activiteiten spelen zich af in en rond de feesttent die aan de Viermaster geplaatst wordt.

Spooktocht Nieveen 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseert ‘Spooktocht Nieveen’ weer een spannende tocht in het Kruitbos langs de voormalige spoorbaan te Gasselternijveen. Veel vrijwilligers zijn nu al bezig met de voorbereidingen om de tocht, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, nog griezeliger en spannender te maken. In het bos worden angstaanjagende bouwwerken gemaakt. Tijdens de tocht, die spannend is tot het eind, ontmoet men geesten, monsters en spoken die iedereen de stuipen op het lijf proberen te jagen.

Geef je op voor een avondje gezellig griezelen. Griezelgenieters kunnen de tocht lopen door zich op te geven via e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Facebook of 06-49826154. Er wordt gelopen in groepen van maximaal 6 personen. Deelname is € 5,-p.p. De start is vanaf 19.00 uur. Er zit een limiet aan het aantal deelnemers, dus geef je snel op, want vol is vol.

Voor inlichtingen 06-49826154

Snel internet......

 

 

.........in Gasselternijveen,Gasselte en Gasselternijveenschemond.

Op maandag, 16 oktober, wordt een informatieavond gehouden in Gasselternijveen in het mfc ‘De Spil’.

Op woensdag, 18 oktober, in Gasselternijveenschemond, en op woensdag, 15 november, in Gasselte.
De aanvang van de informatieavonden is 19:30 uur!!!

Initiatiefnemers uit Gasselte, Kostvlies, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond en Gieterveen hebben de krachten gebundeld om zich in te zetten voor internet via glasvezel. Hun doel is om in kaart te brengen hoeveel bewoners geïnteresseerd zijn in een glasvezelaansluiting.
Na de informatieavond is een volgende stap het huis aan huis verzamelen van zoveel mogelijk intentieverklaringen. Wanneer 60% van de bevolking aangeeft oprecht belangstelling te hebben voor een glasvezelaansluiting, dan kan het plan worden verwezenlijkt.

De inwoners van de dorpen zijn of worden nog uitgenodigd middels een folder om een van deze avonden te bezoeken en zich op de hoogte te stellen van nut en noodzaak van glasvezel.
In deze folder komen inwoners van de dorpen aan het woord, waarbij zij aangeven hoe belangrijk snel internet is in hun situatie.

Ook op de informatieavond zullen prominente dorpelingen aan het woord komen om hun visie te geven op snel internet. Tevens heeft burgemeester Piet van Dijk aangekondigd aanwezig te willen zijn. De bijeenkomst wordt geleid door een deskundige van VerbindDrenthe.

Bij dezen nodigt de werkgroep iedereen uit om op deze informatieavond aanwezig te zijn.

RABOBANK CLUBKAS Campagne van start.

Voor de derde keer organiseert de RABOBANK de CLUBKAS campagne. Leden van de bank kunnen vanaf dinsdag 3 oktober t/m woensdag 18 oktober hun stem uitbrengen op favoriete clubs. Elke stem is geld waard: er wordt €100,000,- verdeeld . Het werkgebied van de bank bestrijkt de gemeenten Assen, Aa en Hunze, Midden Drenthe en Tynaarlo. Vanuit Gasselternijveen doen 14 verenigingen of stichtingen mee. Op 30 oktober wordt bekend gemaakt hoeveel geld de clubs mogen ontvangen.

Verenigingen/stichtingen die zich vanuit Gasselternijveen hebben aangemeld voor de RABO CLUB kas Campagne:

    1.Dorpsportaal Gasselternijveen
    2.Historische vereniging der gemeente Gasselte
    3.IJsvereniging Oostermoer
    4.Meer bewegen voor ouderen MBVO
    5.MFC de SPIL
    6.Nieveenster amateur toneel NAT
    7.Nieveenster jongens
    8.Olympia gymnastiek vereniging
    9.Olympia 88 volleybal
    10.St. Oostermoer
    11.Tennisclub Gasselternijveen
    12.Volkszang Gasselternijveen
    13.Vrouwen van nu Gasselternijveen
    14.VV Gasselternijveen

Gouden Peer voor Fred Schrik

De buurt Hoofdstraat-Noord in Gasselternijveen heeft zaterdag Burendag gevierd. De dag werd begonnen met de zomersnoei van perenbomen en het ruimen van twee zieke exemplaren. De bomen worden komende winter vervangen. De dames waren druk bezig in de eigen keukens om heerlijke gerechten te maken voor de Perenbrunch. Door de vorst in het voorjaar zijn er dit jaar helaas geen stoofperen. Het was een zoektocht om toch nog wat peren te verzamelen voor de brunch, maar het is met veel creativiteit weer gelukt. Tijdens de Perenbrunch werd Fred Schrik uitgeroepen tot straatgenoot van het jaar. Hij kreeg de 'Gouden Peer'. Schrik is medeoprichter van de buurtvereniging, jarenlang kasbewaarder en zeer actief bij allerhande activiteiten van de buurtvereniging.

 

Bron: De Schakel

Workshop Lekker in je vel in MFC De Spil

De workshop Lekker in je vel zal woensdag 11 oktober vanaf 19.30 uur worden gegeven in
MFC De Spil aan de Ceresstraat 4 in Gasselternijveen tijdens een avond over gezonde en betaalbare
voeding en lekker bewegen. Het wordt geen bijeenkomst waarin wordt gesproken over afvallen of
diëten, maar wel een avond vol informatie en gezelligheid. Tijdens deze avond worden er lekkere
hapjes gemaakt met gewichtsconsulente Joke van de Grift. Budgetcoach Andrea ter Veld vertelt over
voordelig boodschappen doen en gezond bewegen zonder spierpijn in de portemonnee. Deelnemers
aan de workshop dienen een snijplankje en een mesje mee te nemen. Er is plek voor ca. 30
deelnemers. Deelname is gratis. Inloop vanaf 19.15 uur. Graag aanmelden vóór zaterdag 7 oktober
bij Martine Hopman van Impuls (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-13227483).

Gasselterweg : graszoden voor stenen.

 

Zaterdagochtend 23 september is het voor de bewoners van  de Gasselterweg wel een heel speciale burendag.

De aanwonenden  gaan  het kruispunt met de Van Royenstraat  afsluiten voor autoverkeer. Het wordt een doodlopende weg; fietsers en voetgangers kunnen na zaterdag nog wel  gebruik maken van de weg.  De bewoners vinden dat er te hard gereden wordt op de Gasselterweg. Na overleg met de gemeente is tot deze actie besloten. Na de burendag met de eerste aanzet voor de afsluiting ;  graszoden voor stenen  voltooit   de gemeente de afsluiting  

Copyright © 2012-2017 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.