dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Samenloop voor Hoop

 

Samenloop voor Hoop is afgelopen weekend georganiseerd in Gieten. Een estafette-wandelevenement waar teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. Op het sportpark De Goorns was een route uitgezet van zo’n zeshonderd meter.
Eénenzeventig teams hadden zich aangemeld en van elk team moest minimaal één lid wandelen. Teamleden die niet in de baan waren en bezoekers van het evenement konden meedoen aan leuke activiteiten en hiermee werd weer geld ingezameld voor het goede doel.
De actie ging  zaterdag 17 juni om 15.00 uur van start en eindigde precies een etmaal later op zondag 18 juni om 15.00 uur.

Ook vanuit Gasselternijveen werd deze actie ondersteunt. Team 51, Eerstelijnszorg Gasselternijveen, bracht een bedrag bijeen van €500,00.


Tijdens de Kinderloop op zondag liep een team van kinderen uit Gasselternijveen mee. De kinderen hebben zich laten sponsoren door  opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Alle teams van de kinderloop brachten met de sponsoring, klussen en inzamelingen van lege flessen en oud papier samen een bedrag van €11.200,78 op!

Zaterdagavond verlichtten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie werden dierbaren herdacht.


De Samenloop voor Hoop Gieten heeft een fenomenaal bedrag bijeen gelopen van maar liefst  € 137.826,35.

 

Finale live in de Spil

De fans van finalist MFC de SPIL te Gasselternijveen kunnen op de uitslagavond 27 juni a.s. de finale live meemaken. De SPIL is die avond vanaf 19.30 uur geopend en via groot scherm is de verkiezing te volgen. RTV Drenthe doet een stream. Iedereen is welkom voor support op afstand.

CDS ’t Kompas winnaar Day for Change Verkiezing

Winnaar Day for Change Verkiezing: CDS ’t Kompas in Gasselternijveen!

Dit schooljaar heeft groep 7/8 van basisschool ’t Kompas in Gasselternijveen meegedaan aan de Day for Change Actie. De leerlingen gingen de uitdaging aan om een onderneming te starten met een microkrediet. Hun winst wordt ingezet in een financieel educatieproject voor kinderen en jongeren in Senegal. Zo snijdt het mes aan twee kanten.


Vandaag onderneem ik hier voor ondernemers daar! Zo werkt de Day for Change Actie. In samenwerking met het platform Global Goals laat Stichting Day for Change zoveel mogelijk leerlingen in de regio op een speelse en ondernemende manier kennis maken met ondernemerschap, wereldburgerschap en omgaan met geld.

 

De leerlingen krijgen tijdens de Day for Change Actie gastlessen over de waarde van geld, microfinanciering en ondernemerschap. Ze worden uitgedaagd een plan te maken voor een eigen onderneming en die plannen in een paar weken tijd te realiseren! Een echte ‘kredietcommissie’, onder andere bestaande uit een lokale ondernemer, bepaalt hoeveel microkrediet elk bedrijf ontvangt als startkapitaal.

De leerlingen hebben hun plannen uitgevoerd op de kerstmarkt op school in december. Deze werd druk bezocht en de leerlingen hebben veel winst gemaakt voor het project in Senegal.

Samen met meester Rolf heeft de klas zich vervolgens ingeschreven voor de jaarlijkse landelijke Day for Change Verkiezing. Tijdens deze verkiezing worden de beste jonge ondernemers van het jaar gekozen. Er zijn maar liefst twee winnende ondernemingen in deze klas!
ZoopRoopz verkocht zeepkettingen en heeft hiermee een derde plek bemachtigd. De jongens van JHJ en Co hebben zelf houten kerstbomen gemaakt en verkocht. De jury was zo onder de indruk van dit idee én van het mooie eindproduct dat JHJ en Co op de eerste plek is geëindigd!

Deze creatieve en enthousiaste jonge ondernemers hebben voor de hele klas kaartjes gewonnen voor het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De prijsuitreiking is dinsdag 20 juni om 14:00 uur op 't Kompas.

Stichting Day for Change
Stichting Day for Change, opgericht in 2006, zet zich in voor een rechtvaardig economisch systeem. Toegankelijk voor iedereen. Goed voor mens, dier en de planeet.  (Sociaal) ondernemerschap en inclusive finance staan daarbij centraal. Om deze doelstellingen te realiseren wordt op basis- en middelbare scholen in Nederland de Day  for Change Actie georganiseerd. Door deel te nemen aan de Day for Change Actie raken jongeren bekend met de werking van microkrediet en ervaren zij dat zij door  hun ondernemerschap en inzet een bijdrage kunnen leveren aan een rechtvaardige wereld en duurzame ontwikkeling.
Ook onze Koningin Máxima zet zich in voor inclusive finance. Financiële dienstverlening die fatsoenlijk is en toegankelijk voor iedereen. Ook voor de allerarmsten. Het gaat daarbij niet alleen om de mogelijkheid leningen af te sluiten maar ook om sparen, verzekeringen en heel belangrijk educatie, waardoor mensen verstandig met geld om leren gaan.

 

 

Extra capaciteit voor Avebe

Aardappelzetmeelconcern Avebe gaat uitbreiden. De vestiging in Gasselternijveen krijgt extra capaciteit.

Plantaardige eiwitten
Het gaat volgens woordvoerder Janet Katerberg om de eiwitfabriek. 'Ons productievolume wordt groter', vertelt ze aan RTV Drenthe. 'We zien dat wij een heel belangrijke vraag in de markt kunnen beantwoorden. De vraag naar plantaardige eiwitten neemt toe, zeker deze gespecialiseerde eiwitten die Avebe levert.'

Prestatieprijs
Doel van het uitbreiden van de capaciteit bij coöperatie Avebe is het verhogen van de 'prestatieprijs' naar negentig euro. In de prestatieprijs komen het aardappelgeld dat aan de leden betaald wordt en het netto resultaat samen. Het is daarmee de belangrijkste financiële indicator voor de coöperatie. Bij de laatste tussenstand lag deze prijs op 77 euro. Een prestatieprijs van negentig euro per ton aardappelen zou op termijn nodig zijn voor de continuïteit van Avebe en de rentabiliteit van de akkerbouwbedrijven.

Komende campagne
Het bedrijf wil de extra capaciteit zo snel mogelijk in gebruik nemen. 'Dat proberen we de komende campagne te doen. Die start in augustus en loopt tot april. We willen de extra capaciteit in die periode benutten', aldus Katerberg.

 

Bron rtv noord

Finale van de verkiezing dorpshuis van het jaar

De finale van de verkiezing 'dorpshuis van het jaar' wordt op 27 juni via livestreaming live uitgezonden.
Dat betekent dat u de finale met elkaar in het dorpshuis of gewoon thuis kunt bekijken. RTV Drenthe doet een stream met 1 camera op internet en facebook. Daarmee heeft u zicht op het podium. Het is dus geen TV show met camerabeelden uit verschillende hoeken.
Kijken is heel eenvoudig!
Livestreaming via de website van RTV Drenthe. 
Ga naar www.RTVDrenthe.nl en kijk op de homepage. Er is alleen beeld als er wordt gestreamd.
Livestreaming via Facebook
U kunt de finale ook volgen via Facebook door RTV Drenthe te liken. Als u daarbij Evenementen/ livevideo’s aan vinkt, dan ontvangt u een melding zodra de uitzending begint. 

Hunzetoernooi in Gasselternijveen

56e Internationaal “Formido” Hunzetoernooi in Gasselternijveen.

Tijdens het 3e weekend van juni zal Gasselternijveen weer in de ban zijn van het jaarlijkse Internationale Formido Hunzetoernooi. Een kleine 40 handbalverenigingen zullen deze editie weer deel nemen deel aan het toernooi. Veel van deze teams zullen ook dit jaar hun tenten weer op slaan op sportcomplex De Hunze. De 56e editie wordt dit jaar gehouden tijdens het weekend van 16 tot en met 18 juni. Het Hunzetoernooi is vanaf 1961 een niet meer weg te denken sportevenement in de regio. Het toernooi staat bekend als het grootste buitenhandbaltoernooi in Nederland en Europa en wordt door de vele deelnemers traditioneel gezien als afsluiting van het seizoen. Naast veldhandbal zal dit jaar voor het eerst ook Beach Handball gespeeld in Gasselternijveen. Deze trend in de handbalsport is niet te stuiten en ook Gasselternijveen moet daarin mee.

Nog steeds wordt het toernooi gespeeld op het sportveldencomplex te Gasselternijveen. De organisatie kan veel ruimte bieden aan de deelnemers door maar liefst 12 grasvelden en 2 beachvelden uit te zetten.

Zoals gebruikelijk zijn er naast het sportieve gebeuren uiteraard ook nevenactiviteiten in de grote tent op het complex voor alle deelnemers en voor iedereen uit de regio die een gezellige avond wil beleven.

-       Vrijdagavond 16 juni van 20.00 tot 24.00 uur een discoavond met als thema. De toegang is gratis;

-       Zaterdagavond 17 juni van 21.00 tot 01.00 uur het alom bekende tentfeest met medewerking van Ten Speed. De entree voor deze avond bedraagt slechts € 6,-- p.p..

Het nieuwe bestuur van de organiserende stichting bestaande uit vijf bestuursleden, is met recht trots nog altijd een beroep te kunnen doen op de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dit handbaltoernooi met een enorme uitstraling in binnen- en buitenland te kunnen organiseren. Zonder hun is het niet mogelijk om een toernooi van dit formaat te organiseren!

Training 'samendementievriendelijk'

Op dinsdag 6 juni hebben Maria Delobel en Ko Muller van samendementievriendelijk een training verzorgt aan de seniorenvereniging Oostermoer te Gasselternijveen. Een heel enthousiaste groep vrijwilligers die mensen met dementie ondersteunen op een huiskamer in een dorpsgemeenschap. Laagdrempelig en goed bereikbaar. Veel eigen inbreng en leuk uitgespeelde situaties. O.a.  hoe ga ik om met mijn buurman die zo graag auto rijdt en waarbij dit absoluut niet meer vertrouwd is! Na de training werd er ingezet om met elkaar te komen tot een dementievriendelijkere gemeente. Dat is hun wel toevertrouwd. Leuke middag!

Jeu de boules ochtend Gasselternijveen

 

Jeu de Boules is een niet aan leeftijdgebonden sport die iedereen op zijn eigen niveau kan beoefenen. Dorpsbelangen Gasselternijveen en de     sportcombi’s organiseren een kennismakingsochtend jeu de boules. Jeu de Boules Club “De Schelpenhoek” uit Gasselte verzorgt een demonstratie en geven uitleg over de regels van jeu de boules. Daarna kunt u zelf een wedstrijd jeu de boules spelen.
Voor wie:              iedereen        
Verzamelpunt:       Jeu de Boules baan aan de Werf in Gasselternijveen
Tijd:                     zondagochtend 10:30 uur
Datum:                 25 juni 2017

Deelname is gratis. Voor meer info?  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2012-2017 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.