dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Kerstnachtdienst

Kerst is een mooi feest. Kerst wordt nog mooier als je het samen met anderen viert.
Zondag 24 december organiseert de Protestantse kerk in Gasselternijveen een Kerstnachtdienst. U bent van harte uitgenodigd om dit samen met ons te komen vieren.
De dienst zal om 22:00 uur aanvangen en staat onder leiding van Ds. Frans de Boer.
Het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal o.l.v. Bert Scheper zorgen voor de muzikale omlijsting met als organist Ronald Knol uit Dwingeloo.

 

 

 

 

Boodschap van Sinterklaas voor de Huiskamer

Woensdag morgen  vlak voordat de Sint en zijn Pieten afreisden was er nog een bezoekje aan de huiskamer in de SPIL gepland.. Sinterklaas had in alle drukte nog een gedicht geschreven. De redactie van dorpsportaal was hiervan onder de indruk en plaatst het zodat een ieder hiervan kan ( na) genieten.

 Voel je je eenzaam en alleen, word je wat vergeetachtig of slecht ter been,
zit je zo nu en dan in een dip, dan heeft Sinterklaas een geweldige tip.
Want dan is er voor iemand die dat wil, de Sociale Huiskamer in De Spil.
Voor een kopje koffie, gezelligheid of een goed gesprek, alles is hier mogelijk, niets is hier te gek.
Een spelletje hier een bingootje daar, in de beweegtuin bewegen,
Zingen met elkaar, en heel belangrijk is het om te weten,
Dat er voor je wordt gekookt en er lekker en gezond kan eten.
Want om twaalf uur klinkt vanuit de keuken: “Mensen uw warme maaltijd is klaar,
“Allemaal aan tafel, aanvallen maar!
Wil je graag komen maar heb je geen vervoer, geen probleem, ze halen je van huis en brengen je retour.
Driemaal in de week voor ouderen en alleenstaanden dagopvang,
Heel Nieveen acht dit van groot belang,
En de Huiskamer staat in belangrijke mate borg, voor het ontlasten van de mantelzorg,
Dit alles zonder indicatie en door vrijwilligers begeleid, met aan het hoofd Carla IJntema van Impuls Welzijn, een toffe meid.
De Spil heeft een luxe bejaardenhonk, voor een groot deel te danken aan de onvolprezen Anda Vonk,
MFC De Spil in Drenthe uitgeroepen tot dorpshuis van het jaar. Ook dát kreeg ons Vonkje voor elkaar!
Want dorpshuis De Spil is multifunctioneel. Biedt onderdak aan organisaties en instellingen en dat zijn er veel.
Kinderopvang, onderwijs, buurtzorg, huiskamer, bibliotheek. Velen zijn hier actief, alle dagen van de week.
Biljarten, dansen, kaarten, koersbal, toneel en zingen. Je kunt het zo gek niet bedenken, allemaal leuke dingen.
Ook een lekker hapje en een drankje op zijn tijd. Het is allemaal mogelijk en verhoogt sfeer en gezelligheid.
Alle ruimtes worden benut want zelfs in de kelder kun je potdorie, nog terecht voor een stuk Nieveenster historie.
In de Spil is er voor elk wat wils, er is veel vertier. Een ieder beleeft er zo zijn plezier.
Kortom, hier in dit geweldige huis zijn ze van alle markten thuis.
Tot slot:
Heel Gasselternijveen bruist van energie, het kan niet op.  Toch weer een dorpswinkel, door de bevolking gedragen, helemaal top!
En ook vanavond staat er iets belangrijks te gebeuren. Dan gaan we de oprichting van de Dorps Coöperatie goedkeuren!
Voor de Nieveenster vrijwilligers daarom graag een driewerf hoera! Want zonder deze belangrijke groep, zoveel is klip en klaar,
Krijg je dit alles nooit voor elkaar!
Sinterklaas en Zwarte Piet - ja hier is Piet nog zwart - hebben een zwak voor Gasselternijveen. En dat komt recht uit het hart.
Gasselternijveen, 6 december 2017.

D’ouwe Sint

 

Dorpscoöperatie De Brug

Van . voor, door, doen wat nodig is, aanvullend zijn.

Woensdagavond 6 december is in de SPIL de dorpscoöperatie opgericht. Vanaf 2016 is een groep betrokken inwoners en instellingen hiermee bezig geweest. De stimuleringsprijs 2017 van de gemeente Aa en Hunze was het bewijs dat men op de goede weg was . Er is huis aan huis een enquête geweest . Het voorlopig bestuur heeft de punten uit de enquête opgepakt als aandachtspunten zoals vervoer, eenzaamheid, ouderenhuisvesting , veilige buurten en klussendienst. Het aantal leden van de coöperatie is nu 110. Op dit moment wordt er gewerkt aan een dorpsloket waar de vraag en het aanbod samengevoegd kunnen worden. Men hoopt dat in het 1e kwartaal van 2018 rond te hebben. Vele vrijwilligers hebben zich al aangemeld.

Wethouder Harry Dijkstra prees het dorp om de vele georganiseerde activiteiten. “Gasselternijveen bruist en is een voorbeeld voor onze andere dorpen.”

Er was een prijsvraag uitgeschreven voor een te bedenken naam. Uit de 23 reacties werd De Brug gekozen. Het idee van mevrouw Harmtje Wollerich. Zij ontving van Henk Hoeve van de dagwinkel een boodschappenbon. De status van voorlopig bestuur werd door de aanwezige leden omgezet in een definitieve.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd het oprichten van De Brug gevierd. De redactie van dorpsportaal feliciteert Gasselternijveen met De Brug en wenst het bestuur en de vele vrijwilligers heel veel succes .

Sinterklaas bezoekt de basisscholen

 

Dinsdagmorgen rond kwart over 8 was het al een drukte van belang bij de SPIL. De kinderen van SKID en de scholen stonden samen met hun ouders en opa’s en oma’s klaar om Sinterklaas en de Pieten te ontvangen. Er werd vrolijk gezongen en gesprongen. En toen was daar Sinterklaas op een trekker met kar. Een Piet had zelfs een reddingsboei mee. Er kon dus niets misgaan. De Pieten schudden vele handjes en deelden pepernoten uit. De meesters mochten vanaf het podium nog Sinterklaas Kapoentje zingen voordat de Sint met zijn gevolg naar binnen ging om alle klassen te bezoeken. Het begin van een feestelijke dag voor de schoolkinderen en hun meesters en juffen.

De Spil op één

Vrijdag 1 december ontvingen de vrijwilligers van MFC de SPIL de vrijwilligers van dorpshuis ’t Neie Punt uit Ruinen. Tijdens de ‘Rabobankverkiezing Dorpshuis van het jaar 2017’ streden beide dorpshuizen, samen met nog 3 genomineerden, om de titel. Die ging dus naar Gasselternijveen.

De groep werd getrakteerd op taart en lekkere hapjes. De films: ‘de SPIL op 1’ en ‘de Sociale Huiskamer’ werden getoond en de bezoekers kregen een rondleiding door het gebouw.

Het werd een inspirerende middag voor alle vrijwilligers, die werd afgesloten met de afspraak dat er in 2018 een tegenbezoek wordt georganiseerd. De groep bedankte de SPIL-medewerkers voor de hartelijke ontvangst en erkenden bij vertrek dat de SPIL tot terechte winnaar is verkozen.

Oprichting van de Dorpscoöperatie

       

Woensdag 6 december a.s. in MFC De Spil, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, opening door wethouder Harry Dijkstra.

We willen de komende tijd met de volgende onderwerpen aan de slag:  vervoer,  coördinatiepunt/infopunt, tegengaan van eenzaamheid, ouderenhuisvesting, veilige buurten, klussen en diensten

Natuurlijk willen we ook bestaande initiatieven ondersteunen en voor verbinding zorgen.

Wie bedenkt een mooie naam voor de dorpscoöperatie?

Je kunt de naam met uitleg tot 4 december a.s. uiterlijk 13.00 uur in een dichtgeplakte envelop inleveren in de (blauwe) bus in de Dagwinkel of in MFC De SPIL. Een deskundige jury onder aanvoering van Willem Tuijt kiest de winnende naam. De winnaar ontvangt een Dagwinkel-boodschappenpakket t.w.v. 50,00 euro.

Statuten

De statuten voor de Dorpscoöperatie liggen een week voor de vergadering ter inzage in MFC De SPIL en staan nu ook hier op het dorpsportaal.

Bestuursverkiezing

De leden van het voorlopige bestuur staan onderaan deze uitnodiging. Zij stellen zich allemaal kandidaat voor het bestuur. Wil je zelf in het bestuur of ken je iemand die dat zou willen, dan kun je dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kenbaar maken. De kandidaatstelling sluit maandag 4 december a.s. om 24.00 uur.

Lid worden van de Dorpscoöperatie (kosten € 5,00 per jaar)

In de Dagwinkel en MFC De SPIL liggen aanmeldformulieren die in de (blauwe) bus gedeponeerd kunnen worden. Het kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Natuurlijk kun je je ook op de oprichtingsavond op woensdag 6 december a.s. aanmelden.

We zien jullie graag om samen van gedachten te wisselen over de dorpscoöperatie !

Het voorlopige bestuur van de Dorpscoöperatie: Albert Koops, Henk Nieboer, Kai Waterreus, Piet Wolters en Carla IJntema

 

Sinterklaas komt aan in Gasselternijveen

 

 Zaterdagmiddag vanaf 2 uur liep de spanning op in de Strohalm. Veel kinderen gekleed in Sint en Pietenpakken, keken met hun ouders, opa’s en oma’s vol verwachting uit naar de aankomst van Sinterklaas. Zijn Pieten waren al eerder gearriveerd. Met de kinderen werd het reisplan van Sint en zijn Pieten gespeeld. Van Spanje naar Gasselternijveen door Frankrijk en België en dan nog helemaal naar het noorden kostte veel energie. Fietsbewegingen, rondjes rennen het kon niet op. En toen eindelijk daar was Sinterklaas; een warm welkomstlied begeleidde hem bij de binnenkomst. Sint was goed op de hoogte ; sommige kinderen werden toegesproken en beloofden beterschap. Voor een oud inwoonster van Gasselternijveen ; mevrouw Boekeloo van 95 jaar had de Sint ook enkele hartelijke woorden. Tot slot van deze feestelijke middag werd een groepsfoto van de Sint en zijn Pieten met de kinderen gemaakt.

Op 5 december komt het gezelschap op bezoek bij de basisscholen. Hebben de Pieten dan weer een leuke actie bedacht? We wachten het af. Vol verwachting kloppen de hartjes in Gasselternijveen.

Voor meer foto's klik hier

Iedereen trakteert ….

 

Donderdagavond 23 november rond vijf  uur begon het in de SPIL steeds lekkerder te ruiken; vele vrijwilligers en gebruikers van de SPIL hadden hun kookkunsten aangesproken.

Er was een Iedereen trakteert  georganiseerd. Het resultaat was een zeer gevarieerd buffet van soep tot ijs en toetjes met van  alles daar tussen in.

Voordat men kon “aanvallen “bedankte Martin Ottevanger de voorzitter van de SPIL iedereen voor alle hulp en enthousiasme. Dat heeft meegeholpen om de SPIL als het leukste dorpshuis van 2017  te worden.

De gewonnen €2500,- + nog een bijdrage van Aa en Hunze is besteed aan een horeca-vaatwasser. Die kwam deze avond al heel goed van pas. Na de vertoning van het filmpje van de sociale huiskamer en de film Zet de SPIL op 1 kon iedereen genieten van een heerlijk buffet. En ondertussen kennis maken met alle betrokken mensen van de SPIL. Tegen 7 uur werd de zaal met vereende krachten weer in orde gebracht voor het oefenen van de toneelvereniging NAT.

Voor meer foto's Klik Hier

Copyright © 2012-2017 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.