dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Drentse Bespaarmarkt komt in Gieten

Op dinsdag 22 januari organiseert de gemeente Aa en Hunze vanuit het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepassen van isolatiemaatregelen en duurzame verwarming in uw woning. De Bespaarmarkt vindt plaats in het gemeentehuis in Gieten en start vanaf 19.30 uur. U bent als inwoner van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Wat kunt u op deze avond verwachten?

Tijdens de Bespaarmarkt is er de mogelijkheid om verschillende korte presentaties bij te wonen. U krijgt tijdens deze avond allerlei praktische tips en adviezen. Daarnaast is er een bedrijvenmarkt waar u direct in gesprek kunt met diverse regionale bedrijven op het gebied van isolatie en duurzame verwarming. Het Drents Energieloket is aanwezig om u te helpen met een onafhankelijk advies.

Komt u ook naar de Bespaarmarkt? U kunt zich aanmelden via www.drentsenergieloket.nl/aanmelden.

Wilt u alvast weten waarmee u energie kunt besparen in uw woning? Kijk dan op de website van het Drents Energieloket: www.drentsenergieloket.nl.

 

Gasselternijveen heeft een eigen vervoersbus!

 

Donderdagmorgen 24 januari a.s. wordt in Gasselternijveen de vervoersbus van de dorpscoöperatie feestelijk in gebruik genomen.

Met de ingebruikname gaat een van voornaamste wensen van vele inwoners, die uitgesproken werd bij de dorpsenquête van enkele jaren geleden, in vervulling. Het betrof de wens om te zorgen voor adequaat vervoer voor die inwoners, die hun eigen vervoer niet (meer) zelf kunnen regelen. Met de ruime personenbus kunnen voortaan alle deelnemers van de Huiskamer, de sociale dagopvang in het dorp, gehaald en gebracht worden. Tot dusverre werden ze vervoerd met de Gouden Koets, maar helaas ging die te veel gebreken vertonen waardoor het zeer gewaardeerde vervoermiddel niet langer op verantwoorde wijze ingezet kon worden. Dankzij subsidies van het Rabofonds van de Rabobank Assen en Noord Drenthe en het Leefbaarheidsfonds van de Gemeente Aa en Hunze kon de dorpscoöperatie een zeer geschikte personenbus bij Taxi Dorenbos uit Norg aanschaffen. Met de bus kunnen acht deelnemers vervoerd worden. De vervoersbus, waarvoor nog naarstig gezocht wordt naar een fraaie naam, kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Een werkgroep van de coöperatie beraadt zich op de verschillende mogelijkheden om de bus op een zo breed mogelijk terrein ten dienste van de inwoners van Gasselternijveen e.o. te kunnen stellen.

De feestelijke ingebruikname zal donderdagmorgen 24 januari a.s. om 10.30 uur op het plein voor MFC De Spil plaats vinden.

Gewijzigd ophaalschema afval en papier

Er is al vroeg in het nieuwe jaar een wijziging door gevoerd in het schema voor het ophalen van het afval en het oud papier.

Het nieuwe schema is te vinden en te downloaden in het menu onder de knop "Home"

Het oudpapier is in dit schema ook opgenomen

 

Winterexpositie GiAF in de Spil

Fotoclub GiAF uit Gieten heeft een winter expositie ingericht in MFC “De Spil” in Gasselternijveen. Afgelopen zaterdag 5 januari is onder grote belangstelling van leden van GiAF en gebruikers van “De Spil” deze winter expositie van fotoclub GiAF geopend. De opening is gedaan door Toltsje Scheringa uit Gasselternijveen. De openingshandeling bestond uit het verrijden van een expositiebord, waardoor de expositie toegankelijk werd.

De expositie van 33 foto’s loopt tot 2 maart aanstaande en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van “De Spil”.

De opening van de expositie van GiAF in “De Spil” vond op hetzelfde moment plaats als de opening van dansschool Out of Control in “Het Oude Postkantoor” aan de Schoolstraat nummer 1 te Gieten. Ook in de dansschool zijn een 14-tal foto’s van leden van GiAF geëxposeerd. Deze expositie is te zijn tijdens openingsuren van “Het Oude Postkantoor”.

 

Foto's gemaakt door dhr. Bart Romijn

 

 

 

Cursussen yoga door Romy v.d. Pool

 

 

Yoga Basis jongeren

De SPIL Gasselternijveen

Wanneer: woensdag 16 januari 2019, 18:00 – 19:00

Waar: De SPIL Gasselternijveen

Beschrijving: Fijne lessen om kennis te maken met Yoga en ontspanning. Het lichaam en de adem worden geoefend om dieper te ontspannen, soepel en sterk te worden/blijven.
Je hoeft geen ervaring te hebben, je ontwikkelt gaande weg bij een 30 jaar ervaren docente.
Prijs: €7,- incl. thee. Cursus van 10 lessen: €75,- incl. inschrijving.

 

Proefles Yoga Basis
De SPIL Gasselternijveen

Wanneer: woensdag 16 januari 2019, 19:10 – 20:10

Waar: De SPIL Gasselternijveen

Beschrijving: Fijne lessen om kennis te maken met Yoga en ontspanning.
Het lichaam en de adem worden geoefend om dieper te ontspannen, soepel en sterk te worden/blijven.
Je hoeft geen ervaring te hebben, je ontwikkelt gaande weg bij een 30 jaar ervaren docente.
Prijs: €7,- incl. thee. Cursus van 10 lessen: €75,- incl. inschrijving.

 

Yoga ontspannen, beter slapen
De SPIL Gasselternijveen

Wanneer: woensdag 16 januari 2019, 20:20 – 21:20

Waar: De SPIL Gasselternijveen

Beschrijving: Fijne lessen om kennis te maken met Yoga en ontspanning. Het lichaam en de adem worden geoefend om dieper te ontspannen, soepel en sterk te worden/blijven. Je hoeft geen ervaring te hebben, je ontwikkelt gaande weg bij een 30 jaar ervaren docente.
Prijs: €7,- incl. thee. Cursus van 10 lessen: €75,- incl. inschrijving.

 

 

 

Kerst in MFC de SPIL.

 

Kerstmaaltijden met Volkszang, de Oudersoos, Koersbal en de Maandagmiddagkaartclub.

Kerstdiner en bloemschikken met de Vrouwen van Nu.

Kerstdiner in De Huiskamer. Kerstklaverjassen met 21 tafels.

Kerstshow met de Nieveenster Jongens. Kerstborrels met de Historische Vereniging en Stichting Maaltijdvoorziening.

Kerstbakjes maken voor ouderen door leerlingen van ’t Kompas. Kerstcafé met de Emmensschool. Joris kerstboom in de Bibliotheek.

Kortom een drukke decembermaand. Dank aan alle vrijwilligers en overige medewerkers die alle kerstvieringen weer tot een goed einde hebben gebracht.

 

 

102 oplossingen kerstpuzzel

De redactie kreeg 91 goede oplossingen binnen. 11 waren fout.

Er werden meer oplossingen digitaal ingestuurd dan de papieren versie in de bus in de SPIL.

Veel inwoners van jong ( 9 jaar) tot oud hebben meegedaan en wensten daarbij ook de redactieleden alle goeds. Veel dank voor al die goede wensen en positieve reacties op de puzzel.

De prijzen zijn inmiddels uitgereikt aan:

1e Mevrouw Tineke Ploeger ( geschenkpakket van de Dagwinkel.)

2e Mevrouw Annemiek Commies ( geschenkpakket van de Dagwinkel)

3e Mevrouw Sandra Bruining ( geschenkpakket van bakker Timmer)

4e Mevrouw Albertha Ottevanger (geschenkpakket bakker Timmer)

5e Familie Blauw ( geschenkpakket slagerij Heukers)

6e Mevrouw Wies Deuring ( geschenkpakket blauwe bessen boerderij )

De redactie wenst de winnaars veel plezier met al die lekkernijen.

En … voor alle lezers op dorpsportaal…

Heel fijne gezellige leuke sfeervolle kerstdagen en een gezond gelukkig liefdevol nieuwjaar’

 

 

 

Fotoclub GiAF exposeert in MFC De SPIL

Fotoclub GiAF uit Gieten is een vereniging voor amateurfotografen. De leden van GiAF komen uit de wijde omgeving van Gieten en hebben een expositie ingericht in MFC “De SPIL” te Gasselternijveen. De expositie bestaat uit 32 foto’s die zijn gemaakt door 15 leden.

De opening is op 5 januari, 14.00 uur. U kunt de expositie gaan bekijken in de periode van 7 januari t/m 1 maart 2019.

De expositie is samengesteld uit foto’s met een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Fotoclub GiAF heeft hier bewust voor gekozen, zodat de leden zich hebben kunnen focussen op zijn of haar favoriete onderwerp.

De expositie is overdag op alle doordeweekse dagen te bezichtigen en ’s avonds en in het weekend wanneer er activiteiten in De SPIL zijn. De activiteitenagenda is te vinden op website: www.mfcdespil.nl bezoekadres: MFC de SPIL, Ceresstraat 4, 9514 CA Gasselternijveen.

Denkt u na het bezoek aan de expositie dat u wellicht lid van GiAF wilt worden, neem dan gerust contact op via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor inlichtingen: Herry Vos, secretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0592 54 22 29

 

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.