dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

CDA-avond 'Een veranderend zorglandschap"

Gespreksavond: “Een veranderend zorglandschap” in “De Spil” te Gasselternijveen op 20 november

De zorg staat volop ter discussie.

Ziekenhuizen blijken failliet te kunnen gaan, afdelingen zoals in het Refaja ziekenhuis te Stadskanaal worden gesloten. Maar ook anderszins is er volop beweging in de zorg.

Lees meer: CDA-avond 'Een veranderend zorglandschap"

Inloopbijeenkomst glasvezel

Er komt best wel wat bij kijken bij de keuze voor een glasvezelabonnement. Als ambassadeurs van Glasvezel Buitenaf organiseren wij voor u op 13 november van 19:00 tot 21:30 uur in de Spil een inloopbijeenkomst waar u terecht kunt met al uw vragen. U bent van harte welkom!

Wat kunt u verwachten?  Tijdens de avond staan wij, ambassadeurs,  klaar om uw vragen over glasvezel te beantwoorden. Ook zijn er lokale verkopers aanwezig voor advies en hulp bij uw keuze voor een passend abonnement.

Lees meer: Inloopbijeenkomst glasvezel

11 november: Middag van de geschiedenis.

 

Zondagmiddag 11 november organiseert de historische verenging der gemeente Gasselte voor de vierde keer een middag van de geschiedenis in de SPIL in Gasselternijveen.

Vanaf half drie presenteert de heer Henk Nijkeuter uit Gieten de geschiedenis van Drenthe in een quiz-vorm. Veel onderwerpen waaronder Sint Maarten komen aan de orde. De toegang is gratis, zowel voor leden als niet-leden van de vereniging. Na afloop kan men genieten van een Drentse bruine bonen of kapucijners maaltijd. De kosten hiervoor zijn € 5,00 per persoon. Aanmelden voor de maaltijd kan op 11 november vanaf 14.00 uur bij de entree van de SPIL.

Voor informatie kunt u bellen met de voorzitter van de historische vereniging Toltsje Scheringa 0599-512519.

 

 

 

Toneelgroep N.A.T. speelt.....

'Onrust in het rusthuis'  van Henk Roede in MFC de Spil

Zaterdag 24 november 2018 - Middagvoorstelling 13:30 uur

                                        - Avondvoorstelling 20:00 uur

Voorverkoop Woensdag 14 november van 19:00 tot 20:00 uur in de bibliotheek van de Spil

Na de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar bij de Spil.

Muziek na de voorstelling door DJ NyviX

Tijdens de voorstelling is er weer een verloting met mooie prijzen mede mogelijk gemaakt met dank aan een groot aantal sponsoren.

 

 

 

 

Glasvezel in Noordoost Drenthe

Woensdagavond, 23 oktober, was Gasselternijveen aan de beurt als hekkensluiter van de 10 informatieavonden over glasvezel in de gemeente Aa en Hunze.
De grote zaal in het m.f.c. De Spil was goed gevuld met ca. 150 belangstellenden uit Gasselte, Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond.
Tijdens deze avond kreeg men informatie over de campagne, de voordelen van glasvezel, misverstanden, de kosten en de planning. De informatie werd gegeven door het D.G.C. (Drents Glasvezel Collectief), een samenwerkingsverband van alle 40 dorpen in Noordoost Drenthe en G.B. (Glasvezel Buitenaf), die de uitvoering op zich heeft genomen. Ook waren deze avond een vijftal zgn. dienstaanbieders of providers aanwezig om informatie te geven over de abonnementen.

Lees meer: Glasvezel in Noordoost Drenthe

Klaverjassen, maandagmiddagkaartclub


In MFC de SPIL te Gasselternijveen wordt elke maandagmiddag (met uitzondering van feestdagen) door een groep vaste leden geklaverjast. Door vergrijzing is het ledenaantal afgenomen en  kunnen er weer nieuwe leden bij. Er wordt geklaverjast van 13.15 uur tot 16.30 uur. Voor een minimale inleg krijgt u 2 consumpties en maakt u kans op een aantal kleine prijsjes.

Het is een gezellige club met leden uit Gasselternijveen en omliggende dorpen, van Borger, Stadskanaal tot Gieten. Kom gerust een middag meedoen, u bent van harte welkom.

Voor inlichtingen: Hans Roossien, 0599-512649 of 06-85042901

Gezocht: Ambassadeurs voor seniorenproject Gekleurd Grijs

Stichting Kunst & Cultuur is voor haar project Gekleurd Grijs op zoek naar mensen die van november tot en met mei 2019 kunst- en cultuuractiviteiten voor senioren helpen ontwikkelen en promoten. Het doel is om nog meer ouderen te interesseren voor de creatieve workshops, rondleidingen en voorstellingen die tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs worden aangeboden. De actiemaand vindt elk jaar in april plaats.

Ambassadeurs worden uitgenodigd om met organisaties en kunstenaars mee te denken over geschikt aanbod voor senioren. Wat is interessant voor ouderen? Welke activiteiten werken wel en welke niet? En met welke organisatorische zaken moeten instellingen rekening houden? Ambassadeurs besteden gemiddeld 2 uur per week aan het vrijwilligerswerk en krijgen een korte training. Geïnteresseerden kunnen zich ook inzetten als gastheer of gastvrouw, worden uitgenodigd voor brainstormgroepen en mogen een kijkje nemen achter de schermen bij diverse culturele organisaties.

April 2019 vindt voor de zesde keer de actiemaand van Gekleurd Grijs plaats. De hele maand bieden musea, theaters, kunstencentra, podia en kunstenaars creatieve activiteiten aan senioren. De ambassadeurs stimuleren ouderen deel te nemen aan de workshops en rondleidingen en helpen soms mee in de organisatie.

Steeds meer senioren beoefenen één of meerdere kunstvormen. Toch is er nog steeds een grote groep die nooit kennis heeft kunnen maken met dans, beeldende kunst of muziek. Omdat steeds meer onderzoeken uitwijzen dat cultuurparticipatie goed is voor de gezondheid, het welbevinden en de persoonlijke ontwikkeling stimuleert Stichting Kunst & Cultuur met het project Gekleurd Grijs senioren op pad te gaan naar voorstellingen, rondleidingen, lezingen of zelf deel te nemen aan activiteiten op het gebied van fotografie, dans of theater.

 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ilse Veneklaas, projectleider Gekleurd Grijs bij K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur, T (0592) 33 69 99.

Copyright © 2012-2018 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.