dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Mobiel met AutoMaatje

Tijdens de dorpenavond van 7 februari is AutoMaatje opnieuw gepresenteerd. Naar aanleiding van deze avond zijn meerdere reacties binnengekomen vanuit verschillende dorpen in de gemeente Aa en Hunze. Mocht het idee van een vervoerservice in uw dorp nog spelen, dan kan ANWB AutoMaatje misschien iets voor uw dorp betekenen.


Hoe werkt het?

-Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje in Aa en Hunze door te bellen naar 0592 – 245 924.

-De coördinator zoekt een vrijwillige chauffeur die kan rijden op het gewenste tijdstip.

-De coördinator belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale kosten van € 0.30 per kilometer door.

-Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal de vrijwilliger bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt de chauffeur een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis.

-U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Maandagochtend 18 maart is het ANWB AutoMaatje officieel geopend door Wethouder Co Lambert. We kunnen nu definitief van start.

Kent u in uw dorp mensen  die minder mobiel zijn en die geen redelijk alternatief hebben, waardoor ze teveel thuisblijven? Informeer hen dan over het ANWB AutoMaatje. ANWB AutoMaatje brengt ze weer onder de mensen. Bij Impuls Welzijn in Gieten is foldermateriaal beschikbaar die u zou kunnen geven aan de desbetreffende inwoner.

Om de minder mobiele inwoners in uw dorp te vervoeren zijn natuurlijk ook vrijwillige chauffeurs nodig. Kent u of bent u iemand die op deze manier iets voor dorpsgenoten wilt betekenen, neem dan contact op met de coördinator van ANWB AutoMaatje voor meer informatie.

 

Bel: 0592 – 245 924
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Met vriendelijke groet,

Inge Ekenhorst
Coördinator ANWB AutoMaatje

 

 

Informatieavond “In ’t veen sta je niet alleen”

                                   

Vrijdag 29 maart a.s. vanaf 17:00 uur organiseert dorpscoöperatie De Brug in Gasselternijveen in het MFC de Spil weer een thema-avond met de titel “In ’t veen sta je niet alleen”.

Een avond met een stampotbuffet, goede gesprekken, een verloting en leuke muziek!

Met de thema-avond hoopt de dorpscoöperatie inwoners uit Gasselternijveen te bereiken, die graag medebewoners ontmoeten en met hen in gesprek willen gaan over de alledaagse beslommeringen.

Daarbij is het centrale thema hoe de Naoberschap van weleer hersteld/bevorderd kan worden.

De avond begint met een stamppotbuffet dat door vrijwilligsters van De Huiskamer, de dagopvang in Gasselternijveen, wordt bereid.

Daarna houdt Marieke Koot van het LSA (Landelijk Samenwerkingsverband voor Actieve bewoners) een lezing over het bevorderen van de gemeenschapszin in een dorp.

Na een pauze, waarin een verloting gehouden wordt, treedt de bekende Groningse zanger Dick Kamphuis uit Kielwindeweer op.

De avond wordt afgesloten met een informeel hapje en drankje.

De entree is gratis evenals deelname aan het stampotbuffet. De lootjes voor de verloting en drankjes in de pauze en na afloop zijn voor eigen rekening.

Graag opgeven voor dinsdag 26 maart bij het Dorpsloket: 06-28359841

Wij hopen dat we u kunnen verwelkomen!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Carla IJntema,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-46338544

Nationale pannenkoekendag

Geachte inwoners van Gasselternijveen,
 
Vrijdag 22 maart is het weer Nationale Pannenkoekdag. Dat betekent dat u die dag geen spruitjes, andijvie of hutspot hoeft te eten…
Speciaal op deze dag gaan de leerlingen van groep 7 en 8 met hulp van ouders en leerkrachten van obs  J. Emmens voor u pannenkoeken bakken.
 
Bent u ongeveer 60 jaar of ouder en heeft u zin om eens ergens anders te eten, kom dan naar onze school. Op 22 maart wordt de grote zaal van MFC de SPIL omgetoverd tot een waar restaurant. Vanaf 12.00 uur tot 13.00 uur bent u van harte welkom!
De leerlingen van groep 7 en 8 gaan pannenkoeken bakken, serveren en met u aan tafel eten!  
 
Tijdens het eten kunt u rustig een praatje maken met andere inwoners van Gasselternijveen en kunt u de school bekijken.
 
Wij vinden het fijn als u komt. Voor ons is het wel van belang dat wij weten voor hoeveel personen wij de tafels moeten dekken. U kunt ons tijdens schooltijden dan ook bellen om u op te geven. (0599- 512743)  
 Heeft u nog vragen, dan horen wij die graag!
 
Namens het team en de leerlingen van groep 7 en 8 hoop ik u op 22 maart welkom te heten op onze school,
 
Jantinus Esschendal

 

 

 

Ondertekening zelfbeheer groen

Zaterdag 9 maart hebben 3 dorpen een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente getekend voor het zelfbeheer groen in hun dorp.

In Gasselternijveen gaat een groep vrijwilligers van dorps- coöperatie De Brug de oude begraafplaats onderhouden. In Annerveenschekanaal worden de bermen en de haven door dorpsbewoners onderhouden. Deze twee dorpen doen nu voor het eerst mee aan het zelfbeheer. Werkgroep ONS Groen in Annerveen en Spijkerboor is al twee jaar aan de slag in het groen en tekende voor twee jaar bij. Dorpsbelangen Eexterzandvoort ondertekent zaterdag 16 maart de samenwerkingsovereenkomst, zij zorgen voor het onderhoud van de bermen.

 

 

Met Wim mee naar Santiago

Evenals vier jaar geleden ga ik, Wim Possemis, op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in het noordwesten van Spanje. Er is wel een verschil: in 2015 ging ik samen, nu fiets ik in m’n uppie; toen fietsten we de hele tocht vanaf huis, nu start ik in St. Jean-Pied-de-Port in Zuid-Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. Vorig jaar heb ik de eerste 1600 km al gefietst tot de Pyreneeën. Zoals u op de bijgaande foto kunt zien, ben ik onderweg bevriend geraakt met de douanier op de grens met Frankrijk.
Dit jaar zijn de overige ca. 1200 km aan de beurt: via Pamplona, Logroño, Burgos, León naar Santiago; dan nog verder naar Kaap Finisterre aan de kust en weer terug naar Santiago.
Het duurt nog wel een tijd voor de fietstocht begint. Mijn vertrek is gepland op 15 mei. Toch wil ik jullie nu al op de hoogte brengen, omdat Santiago niet het enige doel is.

 Heel graag plak ik er nog een goed doel aan vast, nl. ‘fietsen tegen kanker’. Hopelijk gaan heel veel mensen mij weer helpen om een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor kankeronderzoek. Bij de vorige fietstocht vier jaar geleden is het gelukt om bijna €800 in te zamelen. Wat zou het mooi zijn om dit bedrag  deze keer te overtreffen! Mijn persoonlijke actiepagina op de KWF-site is: https://acties.kwf.nl/fundraisers/wimpossemis
Via mijn weblog (www.santiagodecompostella.reislogger.nl) en facebook zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen op sportief gebied en de andere voorbereidingen. En natuurlijk de sponsoring!

 

 

PAAS KLAVERJASSEN

Geachte klaverjassers,

Ook dit jaar willen wij weer heel graag met Pasen een geslaagde klaverjasavond
verzorgen en wel op vrijdagavond 19 APRIL 2019 in het MFC de Spil aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Rita van Hengel. Tel.nr. 0599-850949
                 Klaas Kok            Tel.nr. 0599-512864
Of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of een briefje met naam af te geven op adres Dollard 25

Inleg: € 5,- per persoon
Wij hebben er zin in, hopelijk u ook.
Graag tot 19 april 2019 in het MFC de Spil


Rita van Hengel
Klaas Kok

 

 

 

Vrouwen van nu nodigt uit

Graag willen wij de vrouwen van Gasselternijveen laten weten dat ze tot de grote zomerstop van mei tot september nog twee keer van harte uitgenodigd zijn om geheel vrijblijvend kennis te maken met de vereniging.

De datums zijn maandag, 11 maart a.s. de spreekster is Willemijn Ahlers met het onderwerp Genderdysforie. Een verhaal over mogen, durven en kunnen zijn wie je bent.

De volgende datum is maandag 8 april a.s. spreekster Corina Hassings behandeld het onderwerp “Pijn de baas”. Beide avonden beginnen om 19.30 uur in De Spil.

Mochten de onderwerpen af en toe wat zwaar op de hand lijken, de vereniging is dat beslist niet. Het is altijd heel gezellig, er wordt veel gelachen en behalve de avonden, worden er ook veel activiteiten overdag georganiseerd, zoals fietsen en wandelen of een excursie.

Wij heten u graag welkom.

Namens VVN.

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.