dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Opsporing verzocht

Bij ons op de mail kwam een verzoek tot opsporing van twee personen.

Mevrouw Hadina Jantina Deuring geboren te Gasselte 15-11-1915 en mevrouw Marchien Deuring  geboren te Gemeente Gasselte op 26-06-1944

De mevrouw die deze dames zoekt is in het bezit van hun jeugdherberg-passen uit de jaren 50 en zou ze graag terug willen geven.

Wij hebben al zo hier en daar geïnformeerd maar hebben nog niet duidelijk in beeld of deze dames nog in Gasselte of Gasselternijveen wonen. Mochten er lezers zijn die meer informatie kunnen geven wilt u dit dan delen met ons zodat wij de twee partijen bij elkaar kunnen brengen?

Reacties graag per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Collecte Oranjefonds 2018

In de week na Pinksteren (22 t/m 26 mei a.s.) zullen vrijwilligers van dorpscoöperatie De Brug voor het Oranje Fonds gaan collecteren. Zoals bekend is de helft van de opbrengst voor de collecterende organisatie.De dorpscoöperatie wil het geld gebruiken voor het verwezenlijken van een dorpsloket, waar alle inwoners terecht kunnen met hun hulpvragen.

Het Oranje Fonds heeft veelvuldig bewezen onmisbaar te zijn voor sociale initiatieven. Voor bijvoorbeeld het zonnedak op de Spil heeft het Oranje Fonds maar liefst € 15.000, - meebetaald.

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door hun steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.

Om deze doelen te verwezenlijken ondersteunt het Oranje Fonds projecten die de sociale infrastructuur verbeteren of vernieuwen.

Daarnaast investeren ze in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp.

Jaarlijks geeft het Oranje Fonds financiële ondersteuning aan ruim 7.000 initiatieven in het hele land. Initiatieven die veelal voortkomen uit ideeën van vrijwilligers en die alleen door hun inzet mogelijk zijn.

 

 

 

Logopedie in MFC de SPIL

Vanaf vrijdag 18 mei, 12.00 uur, komt Jettchen Medema, logopedist en stotterspecialist van Spreekcomfort, wekelijks zitting houden in MFC de SPIL te Gasselternijveen. Spreekcomfort is een kleinschalige praktijk waarbij de nadruk ligt op behandeling van stotteren. Daarnaast worden logopedische stoornissen zoals ademhaling, spreekangst, taal, uitspraak en Nederlands met Gebaren behandeld. U leert bewust anders spreken en dat maakt het spreken weer comfortabel.

U kunt de praktijk bereiken en een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 06-15288550 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of via de website www.spreekcomfort.nl

Vroege hulpverlening

Nog voordat het dorpsloket van de Dorpscoöperatie van start is gegaan is er al een bemiddeling tot stand gekomen.

Er kwam een vraag uit het dorp voor tuinonderhoud bij dhr. R. Ramaker, dit omdat z’n huidige tuinman ging verhuizen.

Dhr. Ramaker plaatste een vraag in de mail bij het Dorpsportaal en de redactie wist de aanvraag op de juiste plaats te krijgen en dhr. Ramaker op deze manier te helpen.

Het is geregeld dat er nu wekelijks een vrijwilliger komt om de tuin onkruid vrij te houden.

Gymnastiekvereniging voert actie voor meer vrijwilligers


Gymnastiekvereniging Olympia vindt het hebben van betrokken leden van groot belang. De insteek van de vereniging is dat ieder lid iets bijdraagt en daarnaast dat de talenten van vrijwilligers zo goed mogelijk worden benut. Met ondersteuning van de vrijwilligerscommissie probeert gymnastiekvereniging te zorgen voor een zo optimaal mogelijke bezetting van de verschillende functies binnen de vereniging. Het is daarbij belangrijk dat taken over zoveel mogelijk vrijwilligers worden verdeeld. Vele handen maken immers licht werk. Met behulp van de aanpak ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ van SportDrenthe gaat gymnastiekvereniging Olympia binnenkort nieuwe vrijwilligers binden.

Voorzitter Sonja Hazenberg geeft aan: “Gymnastiekvereniging Olympia is een bloeiende vereniging. Een vereniging met ambitie. Die ambitie brengt met zich mee dat er meer vrijwilligers nodig zijn om de verenigingsdoelen te bereiken. We hebben geïnventariseerd voor welke taken binnen de vereniging meer handen gewenst zijn. De taken die binnen de vereniging verricht worden zijn erg divers. Daardoor is er voor ieder lid dat zijn of haar steentje wil bijdragen wel een klus naar wens. We kijken daarbij in eerste instantie naar de talenten en interesses van geïnteresseerden, en zoeken daar een passende taak bij. Zo is het voor de nieuwe vrijwilligers erg leuk om met de taak aan de slag te gaan.”

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd cursusleider Anne Prins: “Vrijwilligerswerk is het fundament van de sport. De sport in Nederland wordt gedragen door de eigen leden. Hoe breder dat draagvlak is hoe gezonder de vereniging! Het is fantastisch dat ook deze vereniging er helemaal voor gaat om het fundament van hun vereniging te verstevigen.’

‘Iedereen heeft het druk, maar iets doen voor je verenging hoort er bij’ zo stelt Sonja Hazenberg “ Onze vraag zal niet zijn wie er wat wil doen, maar wat men wil doen. Voor iedereen is wel iets passends te bedenken.”

Tussen 15 mei en 25 mei  zullen zoveel mogelijk leden persoonlijk benaderd worden om meer voor de vereniging te gaan betekenen.

 

 

Rabobank Clubkascampagne 2018

Ook dit jaar organiseert Rabobank Assen en Noord-Drenthe de Rabobank Clubkas Campagne! Ze stellen hiervoor een bedrag van maar liefst € 150.000,- (incl. schenkingsrecht en BTW) beschikbaar.

De Rabobank draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Jaarlijks verdelen zij een deel van de winst -het coöperatief dividend- in de lokale gemeenschap. Verenigingen en stichtingen die bij Rabobank Assen en Noord-Drenthe bankieren en voldoen aan de gestelde voorwaarden, kunnen zich vanaf 1 mei aanmelden voor de campagne.

Verenigingen of stichtingen die willen deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne, moeten aan criteria voldoen, zoals het aanhouden van een rekening bij de bank. Ook het opgeven van een bestedingsdoel is verplicht. De inschrijving is geopend vanaf 1 mei.
Let op! Inschrijven kan tot en met 20 augustus!
Voor het aanmelden voor deelname aan de Clubkas Campagne én de voorwaarden voor deelname verwijzen wij jullie naar www.clubkascampagne.nl/assen-nd/inschrijven of via een link op de website www.rabobank.nl/assen-nd

De bank stimuleert haar leden op diverse manieren om hun stem uit te brengen. Maar ook de clubs kunnen campagne voeren.
*Fysieke campagnemiddelen zijn online te bestellen, gelijktijdig bij het aanmelden voor deze campagne. De promotietas is vanaf 1 mei af te halen bij één onze vier kantoren in Assen, Beilen, Gieten of Zuidlaren.
*Digitale campagnemiddelen, zoals social media teksten, teksten voor jullie clubblad, banners voor jullie eigen verenigingssite kunnen jullie gratis downloaden via de inschrijfpagina of onze website!

De Rabobank leden kunnen van 4 t/m 19 september 2018 stemmen en beslissen hoe dit bedrag wordt verdeeld. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld de club voor het realiseren van haar doelen ontvangt.

De uitslag wordt tijdens de finale-avond op maandag 1 oktober a.s., in de Week van de Coöperatie, bekendgemaakt. Hiervoor volgt nog een aparte uitnodiging. Reserveer alvast deze datum!

Let op! Stemmen is exclusief voorbehouden aan Rabobank leden.
Klanten die vóór 1 augustus 2018 lid zijn kunnen meestemmen in de Rabobank Clubkas Campagne van 2018. Lid worden kan via www.rabobank.nl/assen-nd tabblad ‘De voordelen van het lidmaatschap’ of bel met een Rabobankmedewerker op telefoon 0592–323 911.

 

 

Dankjewel!

 

Wij willen alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet voor, tijdens en na de 'diggels en snuusterijenmarkt' ! Het was een fijne zonovergoten dag. Een speciaal woord van dank aan Marjan Wiegers en Jolanda Schuurman, die met hun jarenlange ervaring ons hebben geholpen met de voorbereidingen. We zij enorm blij met het prachtige bedrag van 1.000,00 euro, dat de ‘diggels en snuusterijenmarkt’ heeft opgebracht !!! Nogmaals dank.

Stichtingsbestuur Oostermoer Gasselternijveen

Fantastische avond 'In het veen...'

20 april, een warme dag, 13.30 uur, vrijwilligers van de Huiskamer stromen binnen in de Spil in GNV.
Waarom? Het is toch een heerlijke dag om lekker in de tuin te zitten? Nee, dat is voor deze mensen niet aan de orde want ze hebben een belangrijke taak. In een paar uur tijd wordt er een volledig buffet gemaakt, genoeg voor zo'n 70 mensen.
Om 16.30 uur lopen de eerste gasten binnen. Ze gaan zitten aan een tafel in de hal van de Spil. De hele hal staat vol tafels en stoelen. Voor 17.00 uur zitten er zo'n 65 mensen in afwachting van wat er komen gaat.
Carla IJntema, werknemer van Impuls en activiteiten begeleidster van de Huiskamer heet iedereen, namens dorpscooperatie de Brug, welkom en opent het buffet. Na heerlijk gegeten te hebben verplaatsen de mensen zich naar de grote zaal. Daar heet Albert Koops, bestuurslid van de Dorpscooperatie, alle mensen hartelijk welkom en geeft het woord aan Luit Hummel van de BOKD. Hij verteld over het thema van deze avond "in het veen sta je niet alleen", stelt wat vragen hier en daar en dan begint het eerste deel van een toneelstuk, opgevoerd door toneelgroep "Full Collor". Het heet "lucht" en gaat over het thema eenzaamheid. Dit maakt veel los bij het publiek en er komen hele rake opmerkingen en vragen naar voren. Na de koffie neemt Weija Bruinsma het woord. Zij heeft voor alle vrijwilligers een speltje. Een vergeet-mij-nietje, als waardering voor wat de vrijwilligers doen voor de deelnemers met dementie in de Huiskamer. Door dit speltje te dragen laat men zien dat we de mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. (www.alzheimer-nederland.nl) Daarna volgt het volgende toneelstuk met de titel "crème-spoeling". Dit liet zien hoe moeilijk het kan zijn als je met heel weinig geld moet rondkomen en je bijvoorbeeld je kind niet kan geven wat het nodig heeft. Ook dit maakt veel los bij het publiek. Als slotstuk werd "aap, noot, mies" opgevoerd wat het publiek een kijkje gaf in het leven van mensen, die niet of niet goed kunnen lezen en schrijven.
Na een laatste vragenronde kwam Annet Lammersen van Impuls met een kado voor de Huiskamer. Een bijdrage aan een dagje uit voor de vrijwilligers en deelnemers van de Huiskamer als dank voor de voorbeeld functie voor andere dorpen. Het Oranjefonds maakt het mogelijk om gelijkwaardige Huiskamers in andere dorpen in de gemeente Aa e Hunze te realiseren, waar de vrijwilligers van de Huiskamer in GNV hun volledige medewerking aan geven.
De avond werd afgesloten met een groot applaus, een hapje en drankje en de conclusie dat je in het veen niet alleen hoeft te staan.
Al met al een zeer geslaagde avond, aldus de bezoekers, met dank aan dorpscooperatie De Brug.

Copyright © 2012-2018 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.