dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Ingezonden stukje

Verslag van het uitje van de Steps en Bodyfit groep.

"11 juli 2018 gingen wij naar de Strohalm. Wij mochten er om 7:00 uur zijn.

Na eerst een belletje naar Bea zij wij weg gegaan, Bea kwam ons bij de kerk al tegemoed. We waren met 10 personen Het was erg gezellig.

Wij zijn op de fiets naar het Moatie gegaan en waren er tegen 7:30 uur. Daar hadden we onze fietsen neer gezet en gingen we wandelen van Lutkenend zo over de Drentse heide en kwamen we bij de Berken uit. Daarna gingen we bij het Moatie koffie of thee drinken met iets lekkers erbij.

Heenweg gingen we voor het zwembad langs en terugreis gingen we achter ons zwembad langs. We waren om 10 uur en Bea om 10:20 weer thuis.

Gym begint weer op 5 september. Ik wens iedereen een prettige vakantie. Groeten, Dina"

 

 

Molen de Juffer in de rouwstand.

Door het overlijden van de zeer betrokken molenaar Fred Mijnhart hebben de collega- molenaars de molen als eerbetoon in de rouwstand gezet. De rouwstand houdt in dat de zeilen opgerold zijn, de schotten zijn uit de wieken en de stand is vanuit de molen bekeken net over twaalf uur. Het bovenste end staat ongeveer een meter voorbij het hoogste punt van de draaicirkel. De stand van de molen is in de richting van het huis van Mijnhart. Fred Mijnhart was ruim 10 jaar vrijwilliger bij de molen waarvan de laatste jaren bevoegd molenaar.

 

 

 

Start Stijldansen, basis cursus en gevorderden

In MFC de SPIL te Gasselternijveen gaat stijldansclub “ ’t Roem” op dinsdag 18 september a.s. van 18.30 tot 19.45 uur weer beginnen met een basis cursus voor ieder die weer eens de danspasjes wil herhalen of leren. We gaan de Engelse Wals, Tango, Quickstep, Cha-cha etc. doornemen met eigentijdse muziek en veel gezelligheid.

Om 19.45 uur starten we weer met de gevorderdengroep die al langer danst en dus meer vaardigheid heeft. De clubavonden staan onder leiding van Diet en Willem Sanders, voormalige dansdocenten in Groningen.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan dinsdag 18 september a.s. om 18.30 uur of 19.45 uur naar MFC de SPIL , Ceresstraat 4, Gasselternijveen.  U bent van harte welkom. Voor nadere informatie en opgave belt u Diet en Willem Sanders tel. 0599-564994.

Dorpsommetje in augustus

Op maandag 27 augustus heeft de vereniging Dorpsbelangen de jaarlijkse dorpsschouw gehouden, oftewel het dorpsommetje op de fiets. Hiervoor waren de wethouder Henk Heijerman en onze nieuwe contactambtenaar Ria Rademaker uitgenodigd en zij gaven graag acte de présence.

Over het algemeen heerste er onder de bestuursleden en de gemeente tevredenheid met het aanschouwde. Toch waren er ook enkele aandachtspunten, zoals de wethouder opmerkt in zijn twitterbericht.

Het ommetje startte bij de klok die, ook mede door een financiële bijdrage van de gemeente, zorgt dat Gasselternijveen weer op tijd is. Daarna ging het richting oude gemeentehuis, alwaar het ingemetselde wapen van de voormalige gemeente Gasselte behoed moet worden voor de  slopershamer.
Vervolgens ging de discussie al fietsend over de Gaarlandtlaan. Eenrichtingsverkeer is een feit. Nu nog de herinrichting met een goed begaanbaar recht voetpad .

Tijdens het rondje bedrijventerrein werden wel wat negatieve opmerkingen geplaatst ten aanzien van de ruimtelijke ordening. Daarentegen mag Gasselternijveen zich gelukkig prijzen met de Dagwinkel in het winkelcentrum. Jammer dat de kapsalon moest sluiten. Hopelijk is deze leegstand van tijdelijke aard.

Regelmatig schuilend voor de regen op deze maandagavond werd wat langer stilgestaan in het centrum. In de Dorpsvisie van 2006 is de wens al geuit, nl. de herinrichting en de gedeeltelijke opening van de Vaart. Vervolgens ging de dorpsschouw naar de trimbaan die nagenoeg klaar is voor gebruik. Er ontbreekt nog een informatiebord aan het einde van de Dollard, waar de trimbaan begint.

Ook werd stilgestaan bij de volkstuinen aan de Schreierswijk, omdat er belangstelling zou zijn voor andere functies van naastgelegen stukjes grond.

Tenslotte werden diverse mogelijkheden bekeken waar in Gasselternijveen ouderenhuisvesting gerealiseerd kan worden. Het dorpsommetje werd op uitnodiging afgesloten in het nieuwe appartement van de familie Tuijt in de voormalige J. Emmensschool.

 

 

BOOTCAMP

 

 

 

Vanaf dinsdag 11 september t/m dinsdag 23 oktober van 19:30 / 20.30 uur

Locatie: Hunzepark (ingang van het zwembad)

Kosten: 7 weken voor € 45,- of € 7,- per les    

 

Informatie en aanmeldingen via onze website  www.gymnastiekverenigingolympia.nl       

 

 

          

Rabo Clubkas Campagne

Ook dit jaar houd de Rabobank de Clubkas Campagne waarvoor de leden hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete club of vereniging.

Ook het Dorpsportaal Gasselternijveen is deelnemer en u kunt dan ook tussen 4 en 19 september uw stem op het Doprpsportaal uitbrengen.

Copyright © 2012-2018 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.