dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Zomaar een mooie zondag...

Wat een luxe is het om weer een winkel te hebben en dan ook nog een die op zondag open is. Net vakantie in Frankrijk met die lekkere vers gebakken broodjes.

Daarna naar een, helaas door te weinig mensen bezocht, concert dat zo mooi was dat ik mijn kaarten voor over 2 jaar al wilde bestellen.

Toen ik vervolgens de hond gehaald had voor een rondje, liep er op de Burg. Van Rooyenstraat een koe los op de weg. Die heb ik tegen kunnen houden en de politie gebeld, weer iemand anders heeft de boer kunnen vinden en zo kon het dier weer terug de wei in. 

Hartelijke groeten van Marianne Tuijt.

Reuring op de natuurspeelplaats

De bestuursleden van Dorpsbelangen hebben Bevrijdingsdag gevierd op de natuurspeelplaats. Zoals al eens eerder gemeld op het Dorpsportaal wilden zij deze speelplek nog aantrekkelijker maken voor de jeugd en wel met een heuse kabelbaan.

Met de lentekriebels in het lijf zijn ze deze dag aan de klus begonnen.
’s Morgens vroeg werd er gestart met het opbouwen van de twee constructies, aan het begin- en het eindpunt. Gelukkig hadden ze de beschikking over een graafmachine voor het zware werk.               Toen de geulen waren gegraven en de stellages door onze kraanmachinist op hun plek gezet, was daar ook de betonmolenauto om de geulen vol te storten.

Nu is het wachten tot het beton is uitgehard, waarna de kabel kan worden gespannen. Tenslotte moet de gehele installatie worden goedgekeurd en dan is de natuurspeelplaats weer een attractie rijker. Voor onze kinderen een nieuwe uitdaging!


      

Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Uniek concert in kader van: Het Jaar van de Dorpen  in de gemeente Aa en Hunze
Zondag 21 mei 2017 – 16.00 uur Protestantse Kerk, Vaart 3, Gasselternijveen

 14.30 uur: Voor aanvang concert wandeling met historische routebeschrijving in de prachtige natuurlijke omgeving van Gasselternijveen vanuit de PKN kerk.
 16.00 uur: Aanvang concert. Dirigent: Lubertus Leutscher

Programma:
Les preludes – F. List
Double Concerto in E minor – M. Bruch voor altviool en klarinet, Op. 88 deel 1.
Solisten: Rolinka Niers (klarinet) en Kees Dekkers (altviool)
Karelia suite – J. Sibelius
Rumanian Rhapsody No. 1 – G. Enescu

Entreekaarten à € 15,- incl. consumptie, verkrijgbaar in de voorverkoop bij
MFC de SPIL en voor aanvang wandeling in de kerk.
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van betalende volwassene gratis.
Kaarten reserveren kan ook via: secretariaat @vkso.nl

Het aantal zitplaatsen is beperkt, reserveren is gewenst.                                              

Veel belangstelling bij de opening van de Dagwinkel.

Dinsdagavond 2 mei was het dan zover. Daar waar veel Nieveners op hadden gewacht gebeurde dan toch. De familie Hoeve opende hun supermarkt met een 'Open huis'. Jan Willem Koops van 'de stichting tot behoud supermarkt' vertelde over de grote inzet die er was gedaan om het zo ver te krijgen. Daarna was de beurt aan Henk Hoeve; de nieuwe ondernemer sprak enthousiast over de kansen die hij zag met de winkel in Gasselternijveen.

Daarna was de wethouder Co Lambert aan de beurt; hij feliciteerde de ondernemer en het dorp met deze prachtige ontwikkeling. Een mooi voorbeeld in het themajaar van Aa en Hunze; het jaar van de dorpen. Hij bood een tafel met 4 stoelen aan en een bloemstuk . “Kan iedereen nog eens napraten over het binnenhalen van een supermarkt in het dorp“ 

Na dit officiële gedeelte was het open huis. Er was grote belangstelling en iedereen was het er over eens: “Het ziet er prachtig uit. Daar mag ons dorp heel blij mee zijn “

Vervolg ontwerp rotonde

De provincie Drenthe wil de rotondes in de provinciale wegen een rol laten spelen in het verfraaien van de Drentse omgeving. Rotondes als visitekaartje voor de kwaliteiten van Drenthe en voor de omgeving waarin ze liggen. Wat voor ideeën hebben de inwoners van Drenthe over ‘Oes verkeersrondtie’? Om daar achter te komen schrijft de provincie een prijsvraag uit voor drie rotondes in de nabijheid van de dorpen Grolloo (N376), Gasselternijveen (N378) en Oosterhesselen (N854).

Uw idee op uw rotonde?

We zijn op zoek naar ontwerpen die iets zeggen over de omgeving waarin de rotonde ligt en de kwaliteiten van dit deel van Drenthe. De rotonde als visitekaartje van uw omgeving. Denk daarbij aan thema’s als natuur, recreatie, toerisme en fietsen. Welk verhaal wilt u vertellen met uw ontwerp? Daar zijn we benieuwd naar!

Wie kunnen meedoen?

De inwoners uit de betreffende dorpen en uit de nabije omgeving nodigen we van harte uit een uitgewerkt idee in te zenden. Bijvoorbeeld samen met uw straat, uw vereniging, uw gezin of vriendenkring. Natuurlijk kan iedereen die dat leuk vindt en een origineel idee heeft meedoen.

Voor vragen kunt u terecht bij de Vereniging Dorpsbelangen Gasselternijveen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Wat is de prijs?

Voor het winnende ontwerp is een budget van maximaal € 5000,- beschikbaar. Daarmee wordt het ontwerp in nauw overleg met de provincie Drenthe uitgevoerd.

Waar moet het ontwerp aan voldoen?

Het ontwerp kan variëren van een bed met kleurige bloemen tot aan een creatief bouwwerk. Het verhaal achter het ontwerp en de relatie met de omgeving vinden we belangrijk. Op de website staat uitgebreid beschreven waar het ontwerp aan moet voldoen. Het moet in elk geval veilig zijn voor het verkeer en duurzaam.

Hoe kunt u meedoen?

Op de website www.oesverkeersrondtie.drenthe.nl vindt u uitleg en een deelnameformulier. Dit kunt u downloaden en ingevuld inzenden.

Inzendtermijn en uitslag

U kunt ontwerpen inzenden tot en met 25 juni 2017. Vanaf 26 juni worden de ontwerpen beoordeeld door een selectiecommissie.

Op 12 juli wordt de winnaar (voor elk van de drie rotondes) bekend gemaakt.

Vanaf het najaar (afhankelijk van het ontwerp) worden de winnende ontwerpen uitgevoerd.

 

 

13 april wandeltocht Vrouwen van Nu.

Op 13 april 2017 werd door de afd. Gasselternijveen een wandeltocht georganiseerd. De route was 8 en 12 km. De start was bij dorpshuis de SPIL en na een kop koffie met een heerlijke plak cake gingen, nadat iedereen zich had ingeschreven, 256 dames goedgemutst op pad. Een paar Mannen van Nu leidden het verkeer in goede banen. Voor onderweg werd voor een paar versnaperingen gezorgd.  Joop Veldthuis had een prachtige tocht uitgezet en bij terugkomst was iedereen heel enthousiast. Na afloop deed de heerlijke kop soep en een belegd broodje goed smaken.  Het was een geslaagde dag geworden waar we met veel plezier op terug kunnen kijken.   

Voor een fotoimpressie Wandeltocht Vrouwen van Nu

Gefeliciteerd Nieveen!

Afgelopen vrijdag zijn een aantal vrijwilligers in de Spil druk bezig geweest met het vullen van tassen. Het zijn presentjes ter gelegenheid van de opening van de Dagwinkel.

 

Zaterdagmorgen werden ze deur aan deur bezorgd.

Aankomende dinsdag, 2 mei, is de officiële opening en het open huis vanaf 19:00 tot 21:00 uur. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf woensdag, 3 mei, is het dan eindelijk zover: Boodschappen doen in eigen dorp!

Voor de mensen die hebben deelgenomen aan de Crowdfunding actie (met tegoedbonnen) ligt er op woensdag 3 mei (18:00 en 20:00 uur), vrijdag 5 mei (18:00 en 20:00 uur) of zaterdag 6 mei (10:00 en 12:00 uur) een enveloppe met cheques klaar in de winkel die uitgereikt worden door de ‘commissie behoud supermarkt’.

Biljartclub ’t Keutje sluit seizoen af

Biljartclub ’t Keutje uit MFC de SPIL sloot eind april het seizoen af. Fred Mijnhart werd seizoenwinnaar, Geert Kaspers maakte de hoogste serie.

Copyright © 2012-2017 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.